SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC

UFC 249, primul mare eveniment organizat în pandemie » S-a stabilit adversarul lui Khabib Nurmagomedov după un meci colosal

Khabib Nurmagomedov îl va înfrunta pe Justin Gathje
Khabib Nurmagomedov îl va înfrunta pe Justin Gathje

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 mai 2020 07:08

UFC 249 a fost primul eveniment de amploare organziat în sportul mondial pe fondul pandemiei de coronavirus. În main event, Justin Gaethje l-a învins prin KO tehnic pe Tony Ferguson și a devenit campion interimar la categoria ușoară. Se anunță un duel de zile mari cu Khabib Nurmagomedov.

Gala UFC 249 s-a desfășurat la Vystar Veterans Memorial Arena din Jacksonville, Florida, în condiții speciale. Spectatorii nu au avut acces la eveniment, iar toate persoanele din arena, în afara luptătorilor și a arbitrilor, au fost obligate să respecte măsuri de protecție și de distanțare socială. 

UFC 249 a fost programată inițial la New York, pe 18 aprilie, dar a fost mutată din cauza COVID-19. Meciul serii ar fi trebuit să fie unul colosal, între Khabib Nurmagomedov și Tony Ferguson. Sportivul din Rusia nu a putut participa din cauza situației sanitare de la nivel mondial. Campionul Lightweight a fost înlocuit cu Justin Gaethje, iar decizia s-a dovedit a fi una inspirată. 

UFC 249, primul mare eveniment organizat în pandemie » S-a stabilit adversarul lui Khabib Nurmagomedov după un meci colosal
Justin Gaethje, noul campion interimar la categoria ușoară

UFC 249, Ferguson vs Gaethje

Americanul Justin Gaethje (31 de ani) a început agresiv lupta. A lovit precis și puternic cu directa în prima rundă și i-a deschis arcada stângă lui Ferguson, fără a-l pune însă în vizibilă dificultate. 

Runda secundă a fost una mai liniștită, tactică, dar a explodat în ultimele secunde. Tony Ferguson a reușit un upercut senzațional. L-a pus la podea pe Gaethje, dar clopoțelul l-a salvat. Justin a mers în colț și a recunoscut în fața antrenorului că a fost norocos. 

Runda cu numărul 3 i-a aparținut lui Gaethje. Sângerarea lui Ferguson s-a amplificat, iar la jumătatea rundei Justin a reușit câteva lovituri de dreapta care și-au amețit adversarul.

Cu două minute rămase din runda 4, Tony Ferguson a părut foarte aproape să cedeze. Timp de câteva secunde, sportivul în vârstă de 36 de ani a fugit prin ring cu dureri vizibile la piciorul din față și a încasată o directă amețitoare. A rezistat până la final. 

Ultima rundă a fost un chin pentru Tony Ferguson. Gaethje a pistonat fără oprire și l-a făcut pe arbitru să oprească înfruntarea.

„Lucrez de la 4 ani, zi de zi, adrenalina îmi curge prin vene. Sunt din ce în ce mai bun. Am un antrenor de clasă. Uneori pierdeam pentru că eram ca un copil. Khabib e cel mai bun din lume, nu vreau pe altcineva acum, vreau să mă lupt cu el”
- Justin Gaethje

UFC 249, primul mare eveniment organizat în pandemie » S-a stabilit adversarul lui Khabib Nurmagomedov după un meci colosal

Rezultatele galei UFC 249 

  • Vicente Luqoe l-a învins pe Niko Price prin KO tehnic în runda 3 
  • Carla Esparaza a câștigat printr-o decizie împărțită în fața lui Michelle Waterson 
  • Aleksei Oleinik l-a învins pe Fabricio Werdum la puncte 
  • Antony Pettis a câștigat printr-o decizie unanimă în fața lui Donald Cerrone 
  • Greg Hardy l-a învins categoric, la puncte, pe Yorgan de Castro 
  • Calvin Kattar a trecut prin KO în runda 2 de Jeremy Stephens 
  • Francis Ngannou l-a învins pe Jairzinho Rosenstruik prin KO înprima rundă 
  • Henry Cejudo a câștigat prin KO tehnic în fața lui Dominick Cruz

Citește și alte știri din sporturile de contact:

Motivul pentru care Muhammad Ali era ÎNFRICOȘAT de o luptă cu Mike Tyson » George Foreman îi dezvăluie secretul: „Mi-a spus-o chiar el”

Luptătorul MMA Henry Cejudo a venit la cântar cu perne cu fețele rivalilor, pe care le-a șutat spre presă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1019874481419261
Leonard Maximciuc  •  10 Mai 2020, 11:25

Luptator bun Justin dar nu are nici o sansa in fata lui Khabib.La sol superioritate clara a rusului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează