SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC

VIDEO Șoc în UFC: Kamaru Usman și-a pierdut centura după un KO violent! Leon Edwards e noul campion la semimijlocie

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2022 08:21 / Actualizat duminica, 21 august 2022 09:33

Nigerianul Kamaru Usman (34 de ani) nu mai este campion la categoria semimijlocie în UFC, fiind făcut KO de jamaicanul Leon „Rocky” Edwards (30 de ani).

Campion la semimijlocie din martie 2019, Usman și-a pus centura în joc pentru a 6-a oară în gala UFC 278, disputat în Salt Lake City (USA).

VIDEO. Leon Edwards, KO violent în lupta cu Kamaru Usman

După o luptă echilibrată, Edwards a reușit să-l trimită la podea pe Usman, după un KO spectaculos, într-un moment în care Kamaru era în avantaj.

Cu mai puțin de un minut înainte de finalul luptei, Edwards l-a prins descoperit pe nigerian și a trimis o lovitură de picior înaltă, direct în capul adversarului. Usman a căzut instant la podea și nu s-a mai putut ridica, iar Leon Edwards a devenit campion în premieră.

„Nu îmi găsesc cuvintele. A fost o luptă lungă, timp de 4 ani. Toți v-ați îndoit de mine, toți a spus că nu o pot face! Uitați-vă la mine acum! V-am spus eu că pot s-o fac! Uitați-vă la mine! Sunt campionul lumii”, a spus Edwards, imediat după luptă.

Aceasta a fost a doua înfrângere a lui Kamaru Usman în UFC, în 22 de meciuri. Edwards are 20 de victorii și 3 înfrângeri.

Edwards, în lacrimi după luptă

La finalul luptei, Edwars a fost extrem de emoționat. Cu centura de campion pe umăr, Leon și-a sunat mama în drumul spre vestiare.

„Ți-am spus eu, mamă!”, a fost reacția britanicului, care ulterior a izbucnit în lacrimi și nu a mai putut continua drumul.

Citește și: 

Sadic! Benny Adegbuyi, făcut KO de Jamal Ben Saddik, în main event-ul galei Glory Kickboxing 81

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  21 August 2022, 14:06

Cat noroc a avut Léon Edwards, Usman a controlat in totalitate meciul, o secunda de neatentie cand mai erau 45 de sec pana la final, sunt sigur ça va veni revansa iar Usman isi va recapata centura,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează