SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

ULTIMA ORĂ Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate din cauza coronavirusului! Donald Trump, primul președinte care solicită această măsură

foto: Guliver/Getty Images +11   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 martie 2020 12:40

Jocurile Olimpice de la Tokyo, cel mai important eveniment sportiv al anului, ar putea să nu mai aibă loc în 2020. 

Comitetul Internațional Olimpic, prin vocea președintelui Thomas Bach, a anunțat că va urma recomandările venite din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Astfel, competiția de la Tokyo are șanse importante să fie anulată sau amânată.

 „Vom urma recomandările venite din partea OMS. Totuși, Comitetul Internațional Olimpic lucrează în continuare și speră la o desfășurare de succes a Jocurilor Olimpice”, a declarat acesta, potrivit Business Standard.

Mai multe sesiuni de calificări au fost amânate

În ciuda declarațiilor pozitive venite dinspre forul olimpic, mai multe sesiuni de calificări ale unor probe olimpice au fost amânate:

„Există probleme grave cu competițiile de calificare. Va trebui să fim foarte flexibili”. În ultimele zile, organizatorii japonezi au încercat să dea asigurări că Jocurile Olimpice nu vor fi perturbate de epidemia de coronavirus cu care se confruntă întreg mapamondul. 

Totuși, valul masiv de îmbolnăviri reprezintă un pericol real, iar competiția care ar trebui să înceapă pe 24 iulie poate fi amânată

Donald Trump cere anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Recent, Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a fost primul conducător de stat care a sugerat anularea JO de la Tokyo. 

Dorința lui Trump a fost întărită și de afirmația lui Haruyuki Takahashi, membru al Comitetului de Organizare de la Tokyo, care a punctat că „suspendarea evenimentului ar fi o măsură realistă”.

Vezi și: 

Situația la zi în fotbalul european: 25 campionate suspendate din cauza epidemiei de coronavirus + unde se mai joacă și cine transmite meciurile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  13 Martie 2020, 15:37

Garantat 100 % va fi amanata olimpiada...Este logic!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează