SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2014

Un leopard, un iepure şi un urs polar - mascotele JO de iarnă de la Soci

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 11:33

Ediţia din 2014 a Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci are trei mascote. Un iepure, un urs polar şi un leopard al zăpezii vor fi simbolurile oficiale ale competiţiei.

Cele trei mascote au fost alese  ca urmare a votului telespectatorilor ruşi, care şi-au manifestat opţiunile prin sms-uri şi apeluri telefonice, în timpul unei emisiuni care a fost difuzată la principalul post de televiziune din Rusia.

Premierul rus, Vladimir Putin, s-a pronunţat înainte de votare în favoarea leopardului zăpezii, care a şi primit ulterior cele mai multe voturi, 28 la sută.  Preşedintele Comitetului de Organizare a JO de la Soci, Dmitri Cernicenko, a anunţat că alături de leopard au mai fost selectate două mascote, un iepure şi un urs polar.

"Am făcut legătura dintre leopardul zăpezii şi oraşul Soci.Soci se află în munţii Caucaz, iar aceste animale trăiesc în munţi. De aceea m-am gîndit să îl desenez”, a declarat Vadim Pak, cel care a realizat leoparul.


Telespectatorii au avut de ales între nouă propuneri, toate desenate şi create de cetăţeni ruşi şi preselecţionate dintre 24.000 de opţiuni. Între acestea se număra şi un delfin albastru pe schiuri galbene şi un urs brun.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează