SPORTURI  »  ALTELE  »  TEROARE ÎN JUDO

Un nou episod despre grozăviile practicate de antrenorul Mihai Voinea la LPS Craiova: „I-a rupt piciorul, a tocat-o psihic”

Încadrată de părinții săi, Andreea Dobrin e fata căreia Voinea i-a rupt piciorul la un antrenament
Încadrată de părinții săi, Andreea Dobrin e fata căreia Voinea i-a rupt piciorul la un antrenament

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2019 08:57

Un nou episod despre grozăviile practicate de antrenorul de judo Mihai Voinea la LPS Craiova: tatăl unei foste sportive, Vasile Dobrin, povestește cum antrenorul i-a produs o fractură de peroneu la un antrenament și descrie cum tehnicianul taie și spânzură urmându-și interese personale.

Cazul antrenorului de judo Mihai Voinea de la LPS/CSM Craiova ia proporții: denunțat pentru luare de mită, acuzat de comportament agresiv, loviri și limbaj vulgar.

Intră acum în scenă părintele unei foste eleve a profesorului. Vasile Dobrin povestește istoria incredibilă a fiicei sale, Andreea, care a trecut prin momente de groază sub comanda lui Voinea, înainte de a renunța la performanță din cauza unei accidentări teribile.

Dar ce accidentare! Detaliile sunt bulversante: „Fata mea era convocată la lotul național și, cu o zi înainte de a se prezenta, Voinea le-a mai chemat la sală pe câteva junioare să mai exerseze niște procedee. Iar Andreei, care avea 48 de kilograme, i-a rupt piciorul. El, personal! I-a făcut o pârghie pe picior și, în loc să-i dea drumul să cadă, a ținut-o ca într-o menghină. Direct fractură de tibie! Avem acasă toate fișele. Documentele nu mint. S-a auzit tare cum i-a pârâit osul. A stat imobilizată vreo 35 de zile”.

„Părinții unei copile îl ajutau la muncile de la casa lui de la țară”

Dobrin susține că nu exista nicio asigurare medicală, iar Mihai Voinea ar fi contribuit doar cu 100 de lei după eveniment: „Un fel de minicompensație morală, că, în rest, noi, părinții, ne-am ocupat de tot. Bani, operație, recuperare. Profesorul a văzut că nu vrem să facem valuri, am considerat că a fost un accident, așa că a lăsat-o și el moale. Apoi, profitând de cumsecădenia noastră, începuse să nici nu mai recunoască fapta, numai că au existat atâția martori la episod! Andreea a revenit în circuit, dar n-a mai putut ajunge la nivelul dinainte, nu mai putea păși ca lumea, așa că a renunțat”.

Saga familiei Dobrin în raport cu antrenorul de judo e însă una mult mai bogată: „Am avut numeroase altercații verbale, inclusiv pentru că, pe categorie cu Andreea, adusese o copilă ai cărei părinți îl ajutau cu tot felul de munci la casa lui de la țară! Fata noastră a fost dublă campioană națională de cadeți, vicecampioană, multiplă medaliată pe la o grămadă de competiții, iar când a fost vorba de niște turnee internaționale a băgat-o în delegație pe preferata dânsului. Nu trebuia să fii cine știe ce specialist ca să-ți dai seama că lucra pe favoritisme vizibile de pe lună”.

„Îi distruge pe copii”

Și continuă pe aceeași temă: „Culmea e că, la o competiție oficială, Andreea a și învins-o într-o semifinală pe rivala respectivă, iar Voinea îmi reproșa la final de ce mă bucur pentru victoria fiicei mele. O absurditate! De acolo a început să se cam rupă lanțul de iubire. Au apărut și dese momente în care o jignea pe fii-mea, vorbea urât despre mine în fața ei. Iar mie mi-a zis direct: «Ai grijă, că eu o termin pe Andreea!»”.

Dobrin relatează că, în cei șapte ani cât a însoțit-o constant la antrenamente și turnee pe fiica sa, și-a făcut o impresie completă despre profilul lui Mihai Voinea: „E un bun profesionist pe partea sportivă, dar, în rest, e un pericol total. Are un comportament agresiv, urlă, jignește, îi distruge psihic pe copii. Dintr-un antrenament de două ore, un ceas și jumătate dedică numai bârfelor și criticilor legate de părinți. Ce-a făcut mama X, ce-a zis tata Y, cum s-a comportat bunicul Z”.

„Protejează sportivii ai căror părinți îl pupă-n fund”

Nu evită caracterizările abrupte: „Pe părinții care-l pupă-n fund nu-i deranjează, îi protejează pe copiii respectivi. În schimb, dacă-l contrazici vreodată, ai devenit un paria, iar copilul intră pe lista neagră. Păi, generația '98, din care a făcut parte fii-mea, era recunoscută în țară pentru potențial și perspective. Voinea a distrus-o total prin ură și promovarea intereselor personale. Și-a bătut joc de copile! Sunt convins că la fel procedează și în prezent”.

Are și o explicație pentru faptul că acțiunile lui Mihai Voinea sunt trecute sub tăcere: „Conducerea școlii nu are, probabil, alternative, așa că închide ochii non-stop la toate devierile profesorului. Sincer, am văzut cu ochii mei și știu copii total demoralizați de metodele antrenorului, încât îmi era frică să nu se ajungă la vreo sinucidere! Nu exagerez! Sunt mulți care au renunțat la acest sport strict din cauza comportamentului agresiv al lui Voinea”.

„Directorii pun ochii-n pământ când urlă la ei”

Vasile Dobrin așteaptă măsuri la adresa lui Voinea: „Nu am niciun interes ca el să fie crucificat sau împușcat. N-aș pierde sau n-aș câștiga nimic. Dar e curios că, la nivelul școlii sau Inspectoratului, nimeni nu-și pune măcar problema să-l suspende o perioadă până se lămuresc lucrurile, să-l trimită la niște cursuri de pedagogie, la un schimb de experiență în străinătate, să vadă cum se lucrează cu copiii. Dar ce să mai spui că până și directorii pun ochii în pământ când intră Voinea la ei în birou și începe să urle?”.

„Am făcut nenumărate sesizări la liceu, la CSU Craiova, dar nu m-a luat nimeni în considerare. Parcă tuturor le e teamă de Voinea, care a pus monopol pe judo. Ferească Sfântul însă să se ajungă vreodată la vreo mare nenorocire din cauza atitudinii lui colerice!”
Vasile Dobrin, tatăl unei foste sportive de la LPS Craiova

„Îmi pare rău, sunt la finala pe țară de la Craiova. Scrieți ce vreți dumneavoastră! La revedere!”
Mihai Voinea, antrenor LPS Craiova

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
2257992194468807
Yina Klara  •  03 Martie 2019, 23:04

Este o nerusinare! M-am saturat de parinti frustrati ca nu au copii campioni, de parca ar fi toti nascuti sa ajunga pe podium. Urmeaza sa scrie si despre Diana, ca mai au o fiica, din cate stiu. E toata cosmetizata, la 15 ani, cu ochii dupa baieti. Crede ca asa vine performanta sportiva!! Sunt profesor la LPS. Domnul antrenor Voinea este de o sinceritate dezarmanta. Poate ar trebui sa se prefaca, sa linguseasca pentru a intra in gratii, insa are o alta structura corecta si cerebrala. Si pe Mantuitor l-au scuipat oamenii, i-au pus coroana de spini, l-au rastihnit, daramite pe un om de rand! Asa este lumea! Unii sunt serpi si musca mana care i-a hranit....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close