SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO

UPDATE Măsură fără precedent în sportul românesc » 3 străini au fost naturalizați pentru a ne reprezenta la Rio!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2016 10:17

Guvernul a discutat astăzi trei proiecte de hotărâre prin care să acorde cetățenia română unor sportivi din Rusia și Ucraina ce ar putea reprezenta România în lotul naţional de lupte, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din acest an.

UPDATE 14:50

"Guvernul a decis acordarea cetățeniei române sportivilor de înaltă performanță Saritov Albert, Sassa Kateryna și Zhydachevska Kateryna, ceea ce va permite includerea lor în echipa națională de lupte, în vederea calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Rio", anunță site-ul oficial al Guvernului.

Știrea inițială

Sportivii care ar putea primi cetăţenia română sunt rusul Albert Saritov şi ucrainencele Katerina Sassa şi Katerina Jidacevska , anunță News.ro. 

România are calificați până acum doi luptători la JO 2016, Alina Vuc (cat. 48 kg) și Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, cat. 98 kg).

cine sunt cei 3 sportivi despre care se va discuta

Albert Saritov, rus de origine cecenă, are 30 de ani și a câștigat în 2011 medalia de bronz la Campionatele Mondiale de lupte de la Istanbul. În palmaresul său figurează numeroase medalii câştigate la turnee internaţionale, cum ar fi Cupa Ramzan Kadîrov, Mongolian Open, Golden Grand Prix, Germany Grand Prix etc.

Katerina Sassa are 24 de ani și a concurat la 75 de kilograme, în timp ce compatrioata sa, Katerina Jidacevska, are 22 de ani și e la categoria 58 kilograme.

Schimbarea legislaţiei cu privire la acordarea cetăţeniei române a declanşat un amplu proces de atragere a sportivilor străini în loturile naţionale.

Legislaţia română prevedea condiţii dificile şi termene lungi pentru acordarea cetăţeniei, iar reprezentanţii sportului autohton au cerut cu insistenţă o îndulcire a cerinţelor de naturalizare, care au fost modificate anul trecut.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  21 Aprilie 2016, 00:56

Naturalizarea in sport e normala in toate tarile ...olandezi negri..:)) americani chinezi si mexicani:)))) marocani francezi:))) spanioli algerieni...insa rezultatele sunt de exceptie....iar cei naturalizati sunt net superiori in disciplinele lor ....de asta si rezulatatele finale sunt ok..tare imi este insa ca la noi nici asta sa nu functioneze....din pricina spagilor si altor interese personale...romanii sunt bolnavi de inima daca nu fac o smecherie/zi----:)))

bimbaq
bimbaq  •  20 Aprilie 2016, 21:36
Postat de mihai231 pe 20 Aprilie 2016, 19:54

si nu doar lenes...este si hot---ma refer, nu doar hot ca fura...incearca sa fie smeker....ori cu asta nu se poate.....

Cred ca este rezultatul conjuncturii. Am lucrat mult in afara, in domenii hi-tech si romanii sunt bine vazuti. Ii platesti bine, fac treaba buna. Erau printre ultimii dati afara... Si acolo se face treaba tot cu bata, adica legea aplicata. Ai aruncat o hartie pe strada, ai luat o amenda de te ustura si a doua oara te gandesti de doua ori. La fel cu lenea, si hotia, nu lucrezi iti ia casa, masina luate pe datorie... Cea mai buna metoda de a obtine o clasa de sclavi, creditul :-) Ma refer la plebe, ca si acolo legile pentru cei mari, nu se aplica...

mihai231
mihai231  •  20 Aprilie 2016, 19:54
Postat de bimbaq pe 20 Aprilie 2016, 17:36

suntem in stare, numai ca nu sutem lasati, nu se vrea... dar asta e problema la nivelul tarii, nu numai in sport... poporul vrea sa fie mintit frumos, se duce docil la vot alegand niste tradatori, parveniti, smecheri... nici unul nu vine sa spuna adevarul, fratilor, e groasa! suntem o tara falita, sub ocupatie.... ne-am pierdut toata economia, suntem datori vanduti si ne indatoram si mai mult pentru a plati pensiile si salariile bugetarilor, sacrificand viitorul copiilor nostri. trebuie sa ne apucam serios de munca, urmeaza zeci de ani de suferinte si sacrificii... n-ar avea nici o sansa... problema e la nivelul personal, de acolo incepe reconstructia...

si nu doar lenes...este si hot---ma refer, nu doar hot ca fura...incearca sa fie smeker....ori cu asta nu se poate.....

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close