SPORTURI  »  ALTELE  »  CE POLO

România, victorie importantă în faţa vicecampioanei mondiale Spania!

Articol de GSP - Publicat luni, 30 august 2010 00:00

România a jucat cel de-al doilea meci de la Campionatele Europene de polo, reuşind să obţină o victorie foarte importantă în faţa vicecampioanei mondiale, Spania.

După succesul cu Turcia (12-6), "tricolorii" s-au impus şi în cea de-a doua confruntare din grupa A, scor 11-10(2-1, 3-2, 3-5, 3-2) cu Spania. Chiar dacă diferenţa de scor nu a fost foarte mare, românii au reuşit să-şi ia revanşa, după ce Spania s-a impus la Cupa Mondială de la Oradea, cu 14-8.

Pentru România au marcat: Ramiro Georgescu (3), Alexandru Matei Guiman (3), Alexandru Ghiban (2), Cosmin Radu (2), Tiberiu Negrean (1), în timp ce de la Spania s-au remarcat Xavier Garcia (2), Xavier Valles (2), Guillermo Molina (2), Mario Garcia (1), Marc Minguell (1), Albert Espanol (1) şi Felipe Perrone (1).

Pentru iberici este cea de-a doua înfrîngere consecutivă de la Europene, după ce ieri au pierdut în faţa naţionalei Italiei, 6-7. În cel de-al doilea meci al zilei, Italia a obţinut încă o victorie importantă, 11-10, în faţa campioanei europene en-titre, Muntenegru.

România va juca următoarea partidă împotriva Croaţiei, miercuri, 1 septembrie, de la ora 19:00.

Reprezentativa naţională de polo s-a calificat la Campionatele Mondiale din 2011, după ce s-a clasat pe locul cinci la Cupa Mondială. Sportivii au primit doar 1.000 de lei pentru această performanţă!

Alexandru Matei: "A fost un meci foarte tare, ca de obicei. Ambele echipe au fost surprinse de anumite decizii ale arbitrilor. În final, am cîştigat partida cu puţin noroc, graţie golului înscris în ultimul minut."

Ladislav Balanov (antrenor secund): "Am pierdut ultimele partide importante cu Spania, însă, astăzi am fost mult mai atenţi şi am avut parte şi de norocul necesar. Chiar dacă am cîştigat ambele meciuri, mai avem un drum lung în faţă."

Rafael Aguilae (antrenor Spania): "Am cîştigat toate partidele recente jucate împotriva României, de aceea nu am avut emoţii. Astăzi, România a fost mai puternică, iar noi nu am jucat deloc bine, la fel ca în meciul de ieri cu Italia"

Balazs Sziranyi (Spania): "Nu vreau să spun nimic despre evoluţia noastră de astăzi..."

CRONICĂ


Tricolorii au controlat primele două reprize, reuşind să şi le adjudece cu 2-1, respectiv 3-2. Căpitanul României, Cosmin Radu a deschis scorul, însă avantajul s-a păstrat doar un minut, pînă cînd Marc Minguell a restabilit egalitatea. A urmat o perioadă de joc intensă, cu acţiuni de poartă ratate de ambele părţi. Cu doar o jumătate de secundă înaintea fluierului primei reprize, Alexandru Matei Guiman a readus România în avantaj.

În cea de-a doua repriză, jocul a curs tot în favoarea României, tricolorii reuşind să marcheze cu un gol mai mult în comparaţie cu ibericii, 3-2. Alexandru Ghiban a aruncat de pe centru şi l-a învins pe  Inaki Aguilar. Spanioli au reacţionat imediat şi au redus diferenţa graţie reuşitei lui Guillermo Molina. În ultimul minut, căpitanul tricolorilor, Cosmin Radu, a luat o acţiune pe cont propriu pe care a încheiat-o cu un gol, însă Felipe Perrone l-a învins imediat pe Dragoş Stoenescu. Cînd jucătorii se pregăteau de pauza mare, Tiberiu Negrean a înclinat din nou situaţia în favoarea noastră, reuşind să marcheze pentru 5-3.

Cea de-a treia repriză le-a revenit ibericilor care au reuşit să echilibreze situaţia pe tabela de marcaj, 8-8, profitînd de jocul mai puţin inspirat al românilor şi de greşelile făcute în apărare. De cinci ori au marcat, prin Xavier Valles, Guillermo Molina, Mario Garcia şi Xavier Garcia, în timp ce Alexandru Matei Guiman şi cele două reuşite ale lui Ramiro Georgescu au păstrat echilibrul în joc.

În ultima repriză, tricolorii au început hotărîţi, iar cu patru minute înainte de finalul partidei, conduceau cu 10-8, după ce Alexandru Matei Guiman şi Alexandru Ghiban l-au învins pe portarul ibericilor. Adversarii au revenit, după  ce Xavier Valles şi Albert Espanol au fructificat două aruncări de pe centru, însă Ramiro Georgescu, cu o boltă superbă, a marcat golul victoriei pentru România, cînd nimeni nu mai credea că se mai poate schimba ceva pe tabela de marcaj.

REZULTATELE PRIMEI ZILE:

Grupa A
Turcia - România 6-12
Italia - Spania 7-6
Muntenegru - Croaţia 11-9

Grupa B
Rusia - Macedonia 9-10
Ungaria - Germania 10-8
Serbia - Grecia 13-5

Playtech: BOMBĂ! Frații Dedeman au spart banca. Au dat 58 de milioane de euro pe o nouă afacere neașteptată


Comentarii (36)
bebewpa
bebewpa  •  31 August 2010, 11:20

Felicitari echipei de polo.Este remarcabil cu atat mai mult cu cat acest sport gafaie din greu,campionatul jucandu-se in maxim trei echipe dintr-un total de 7-8 echipe,neexistand liga inferioara,ca atare nimeni nu cade,nimeni nu promoveaza.S-a discutat prea mult referitor la promovarea acestui sport si s-a facut prea putin(NIMIC).Priveste spre Ungaria doar,tara cu o populatie mai putin decat jumatate din populatia tarii noastre.Asadar,inca o data FELICITARI,ABSOLUT REMARCABIL!!!!!!!!

toml
toml  •  30 August 2010, 22:28

frumos , de la putin la mult ; sa nu va urce la cap ca poate va asteapta surprize mai placute ... gen Serbia , Ungaria ? la lucru...

bebeto.o
bebeto.o  •  30 August 2010, 19:37

FELICITARII !!!!!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează