SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE HALTERE

Valeriu Calancea, dublu medaliat la Mondialele de haltere!

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2010 00:00

Revenit anul trecut, după o suspendare de doi ani, Valeriu Calancea continuă seria succeselor la Campionatele Mondiale.



Medaliat cu bronz la aruncat (211 kg), la ediţia de anul trecut,  la categoria 94 kg, halterofilul român a devenit campion mondial la acelaşi procedeu, cu o performanţă de 220 kg, reuşind să urce pe treapta a treia şi la total, după ce la smuls, a ridicat 177 kg.

Calancea a reuşit un concurs aproape perfect, în concursul de la aruncat, unde, a ratat la ultima încercare (226 kg), cînd deja îşi asigurase prima poziţie, implicit titlul mondial. Chiar dacă la smuls s-a clasat doar pe treapta a cincea, românul s-a concentrat foarte bine în cea de-a doua parte a competiţiei şi, la final, şi-a mai adăugat o medalie în palmares, bronzul, la total.

Pentru România, cele două distincţii cucerite de Valeriu Calancea, se adaugă succeselor lui Ninel Miculescu care a obţinut două medalii, argint şi bronz, la categoria 69 kg.

4000 de euro va primi Valeriu Calancea pentru performanţa realizată în Turcia

 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (16)
 •  14 Aprilie 2011, 10:44

un drogat notoriu !!!!!!!!!!!!! nu merita atentia acest dopat !!!!!!!!!

ubuka
ubuka  •  25 Septembrie 2010, 23:27

Felicitari. Acuma ca te stiu strainii fugi repede la ei ca acolo esti de 10 ori mai respectat si de 100 de ori ma bine platit. Aici adevaratii campioni nu primesc prea multe. Se baga bani in jumulitii de fotbalisti care nu-s in stare nici echipe de acelasi nivel cu ei sa le invinga. Un campionat de amatori cu fit,,z''e de mare campionat. Eu chiar inteleg de ce nu se mai duce lumea la meciuri. Hanbal, polo, gimnastica, box, K1, haltere, canotaj...daaa ei ne aduc multe bucurii

lucell
lucell  •  25 Septembrie 2010, 22:40

daca va pasa de sport asa de mult de ce nu`i dati o suma din incasari?:)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează