SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă s-au calificat la JO de la Tokyo! Performanța reușită la Mondialele de la Szeged

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2019 09:40

KAIAC-CANOE // Victor Mihalachi (30 de ani) și Cătălin Chirilă (21 de ani) au încheiat ieri pe locul 5 finala de C2-1.000 m, calificându-se pentru JO de anul viitor.

O singură prezență românească în finalele de ieri la Campionatele Mondiale desfășurate la Szeged (Ungaria), încheiată cu o parte din obiectiv îndeplinită: asigurarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. 

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă au pornit în cursa decisivă la C2-1.000 pe culoarul 9, după ce se clasaseră pe locul 3 în semifinala a treia. Startul a fost bun, tricolorii plasându-se în apropierea chinezilor Hao Liu și Hao Wang, care au țâșnit ca din catapultă.

La 250 de metri, românii erau în poziția a doua, iar la jumătatea cursei coborâseră pe 3. Apoi, bărcile Cubei, Braziliei și Germaniei au reușit să recupereze ecartul, Mihalachi și Chirilă ajungând în poziția a cincea. Au păstrat-o până la final, 3:45,34,fiind foarte aproape de locul al patrulea, adjudecat de nemții Peter Kretschmer și Yul Oeltze în 3:45,17.

Aurul a revenit Chinei, urmată de Cuba și Brazilia. Această clasare aduce României calificarea la C2-1.000 m pentru JO de anul viitor. 

Campionatele Mondiale reprezintă una dintre competițiile care oferă locuri pentru Tokyo 2020. În cazul probelor de C2, primele 8 echipe obțin biletul pentru Japonia. Sunt calificate probele, nu sportivii, la JO aceștia putând să fie diferiți de cei care au concurat la CM sau în alte competiții. România a deplasat 16 sportivi la CM de la Szeged, 6 fete și 10 băieți.

32 de sportivi românis-au calificat pentru JO de la Tokyo, 4 la atletism, 2 la înot, 2 la kaiac-canoe, 1 la tir și 23 în echipa masculină de fotbal

Vezi și:

EXCLUSIV Antonio Colamonici vrea aur românesc după 8 ani: „Sensibilitatea nu depinde de greutate sau sex! Avem bărbați de 2m și 100kg, care sunt sensibili ca o balerină”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close