SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Victorie cu ochii spre cer! » Spadasinele au cucerit pentru a treia oară Cupa Campionilor Europeni

Ana şi gestul său în memoria tatălui Foto: Augusto Bizzi
Ana şi gestul său în memoria tatălui Foto: Augusto Bizzi

Articol de - Publicat luni, 23 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2012 01:11

În timpul concursului, Ana Brînză a sărutat spada şi a ridicat-o în aer, dedicîndu-i succesul tatălui său, decedat în prima zi a anului.

Spadasinele spun că atunci cînd te întorci la antrenamente masca e mai grea, costumul parcă nu se potriveşte. Probabil aşa s-a simţit Ana Brînză la primul concurs al lui 2012. Dar n-a fost din cauza faptului că a reluat pregătirea de curînd, ci pentru că la începutul acestui an tatăl său a decedat.

Sîmbătă, ea a concurat pentru Steaua alături de Anca Măroiu, Simona Gherman şi Simona Deac. "Acum pot să spun că a fost bine. Au fost echipe destul de puternice şi rezultatul e cu atît mai valoros cu cît noi abia am început pregătirea. Pentru mine a fost un pic mai greu", a spus Brînză. Ana, Anca, Simona şi Simona au trecut în "sferturi" de spadasinele de la En Garde, 45-36, în semifinale de cele de la Forestale, 39-36, iar în finală le-au învins pe franţuzoaicele de la Levallois cu 45-40. Steaua a cucerit pentru a treia oară trofeul, după ce s-a impus şi în 2008, şi în 2011.

În timpul concursului, Ana a purtat pe braţul stîng o banderolă neagră în semn de doliu şi a sărutat spada înălţînd-o spre cer. "Măcar acum ştiu că se bucură alături de mine pe podium, nu trebuie să mai ajung acasă să mă îmbrăţişeze, îl am cu mine peste tot", a spus Ana.

Campioanele mondiale Anca Măroiu, Simona Gherman şi Ana Brînză au început anul cu o victorie, dar Jocurile Olimpice, acolo unde sînt deja calificate, sînt deocamdată departe. Spadasinele debutează alături de Loredana Dinu cu echipa României în februarie, la concursul de Cupă Mondială de la Doha (11-13 februarie).

Parcursul echipei Steaua la Cupa Campionilor Europeni
Finală: Steaua Bucareşti (Rou)-Levallois (Fra) 45-40
Semifinale: Steaua Bucureşti-Forestale (Ita) 39-36
Sferturi: Steaua Bucureşti- En Garde (Fra) 45-36

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
tiberiunaga
tiberiunaga  •  13 Martie 2012, 19:37

Vă doresc tot ce-i mai frumos pe lume! Realizaţi pentru România mai mult decât toţi politicienii la un loc! Succes la olimpiadă!

yoz7777
yoz7777  •  23 Ianuarie 2012, 11:16

Felicitari fetelor! Iar pentru voi cei de la gsp si pentru toti pretinsii de jurnalisti sportivi - RUSINE. Asta este stire de prima pagina in orice tara normala. Macar astazi puteati sa o tineti in prim plan si nu "frumoasa" stire cu ciobanul care a preluat Steaua acu' o mie de ani... Dar ce sa va cerem... Atat puteti...

manieroht
manieroht  •  23 Ianuarie 2012, 10:56

Felicitari!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează