SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Victorie cu repetiţie » Schlierenzauer e din nou campion în Turneul celor Patru Trambuline

Articol de - Publicat luni, 07 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 06 ianuarie 2013 21:37

Austriacul Gregor Schlierenzauer a reuşit să cîştige pentru a doua oară consecutiv Turneul celor 4 Trambuline, chiar la Bischofshofen.

Spectatorii austrieci au cîntat, au aprins artificii, au băut, au rîs, s-au distrat şi la final s-au bucurat pentru victoria compatriotului lor Gregor Schlierenzauer în Turneul celor 4 Trambuline. Un succes obţinut acasă pe trambulina de la Bischofshofen. Probabil, mulţi dintre ei au fost prezenţi şi la victoria de anul trecut al austriacului în vîrstă de 23 de ani.

Înainte ca ultima etapă a întrecerii să se desfăşoare, Gregor Schlierenzauer şi Anders Jacobsen erau despărţiti de doar zece puncte. În prima manşă, lucrurile au mers conform clasamentului, Gregor a sărit 133 m, iar Anders 132,5, diferenţa de puncte fiind foarte mică. Suspansul avea să crească spre finalul manşei a doua, cînd mai erau de sărit actorii principali ai acestei ediţii a Turneului celor 4 Trambuline.

Jacobsen şi-a luat primul avînt şi a ajuns pînă la 139 de m, adunînd 270,4 puncte. Presiunea apasă de peste tot. Schlierenzauer însă n-a cedat şi a reuşit o săritură lungă de 137,5 m, astfel totalizînd 272,7 puncte.

Rezultate care i-au adus primul loc în această etapă, dar şi primul loc în clasamentul care a adunat punctele din cele patru etape ale competiţiei desfăşurate la Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck şi Bischofshofen. Norvegianul în vîrstă de 28 de ani a cîştigat primele două etape, iar austriacul pe ultimele două.

Clasamentul final al Turneului celor 4 Trambuline
1. Gregor Schlierenzauer (Aut) 1100, 2 p
2. Anders Jacobsen (Nor) 1087,2 p
3. Tom Hilde (Nor) 1029,2 p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cjcata
cjcata  •  07 Ianuarie 2013, 10:29

Mereu greseli :) In prima mansa Gregor a sarit 133 si Jacobsen 131,5 nu 132,5 . Comentatorul a spus ca e o diferenta cam de jumatate de metru in urma punctelor acumulate nu dupa lungimea zborului ,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează