SPORTURI  »  ALTELE  »  ROMÂNIA - GERMANIA 14-13

Victorie nebună » România a învins la penalty-uri Germania și rămîne în cărți pentru turneul preolimpic

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2016 00:00

"Naționala" masculină a învins ieri Germania după penalty-uri la Campionatul European și joacă sîmbătă pentru locul 9, unul care asigură prezența la un turneu preolimpic.

Poloiștii români au trăit periculos ieri, în bazinul de la Belgrad, dar pînă la urmă bucuria victoriei a fost mult mai mare după o asemenea tensiune. România s-a impus cu 14-13 (5-2, 1-1, 0-4, 4-3, 4-3) în fața Germaniei.

A fost un meci care decidea echipa care merge să se lupte pentru locul 9, cel care asigură un loc în turneul preolimpic de la Trieste.

"Tricolorii" au tras cu dinții de acest meci, mai ales că mai învinseseră o dată Germania la Belgrad, în grupe. Însă miza mai mare a dus la o partidă mai echilibrată, care pînă la urmă s-a decis la lovituri de la cinci metri. Așa că "naționala" masculină va juca sîmbătă, de la 11:30, împotriva învingătoarei dintre Franța și Olanda.

Conform site-ului specializat h20polo.ro, "tricolorii" au fost informați în mod neoficial de cei de la LEN că au deja asigurat biletul pentru turneul preolimpic din luna aprilie, avînd în vedere că doar alte cinci echipe de pe alte continente și-au anunțat prezența, iar Europa beneficiază de 7 locuri.

Pentru a fi siguri, poloiștii români însă au nevoie de victorie sîmbătă pentru a nu sta în baza altor jocuri de culise.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează