ALTELE  ·  ORDINUL STEAUA ROMÂNIEI

VIDEO Alpinistul Horia Colibășanu, decorat de Klaus Iohannis » Sportivul a primit mail-ul de la președinte când era pe Everest

Joi, 12 Septembrie 2019

Alpinistul Horia-Dan Colibășanu a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”, cea mai înaltă distincție, decretul fiind semnat în iunie 2017. 

„Sunteți primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf din lume, fără șerpași sau oxigen suplimentar. Vă felicit, în numele tuturor compatrioților noștri, pentru ambiția și perseverența cu care ați reușit! Actul dumneavoastră temerar are în spate foarte multe ingrediente. 

Este o lecție prețioasă de ambiție, pasiune, forță și dăruire, de seriozitate și perseverență. Datorită muncii și anduranței cu care practicați acest sport ați cucerit deja opt vârfuri montane de peste 8000 de metri”, a spus preşedintele Iohannis, în cadrul ceremoniei. 

Șeful statului l-a lăudat pe Colibășanu pentru performanțele sale: „Ați învins limitele și ați demonstrat că nimic nu este imposibil când muncești constant pentru un vis. Escaladarea munților este un sport care necesită pregătire riguroasă, atât fizică, cât și psihică, un sport care îți testează limitele. Astfel, pe cât a fost de grea și de chinuitoare escaladarea din Himalaya, pe atât de impresionantă este performanța dumneavoastră”. 

„Am primit mail de la președinte când eram pe Everest”

Alpinistul a spus că a primit mail-ul de la Klaus Iohannis chiar când cucerea Everestul, cel mai înalt vârf. 

„Am fost mişcat acum doi ani când în tabăra de bază am primit un e-mail din partea domnului preşedinte. În acel e-mail eram felicitat pentru ascensiune şi echipa rusă din jurul meu a auzit când, fără să îmi dau seama, am spus. El a vorbit despre copiii care sunt inspiraţi de «idealurile» alpinismului”, a spus Colibăşanu.Codruț Marta e de negăsit din 2012. Anunțul făcut acum, după 8 ani

Libertatea

Comentarii (3)

boierasul  •  13 Septembrie 2019, 14:08
Postat de Ion Popescu pe 13 Septembrie 2019, 13:20

Hai sa nu mai facem propaganda electorala psd-ista ! Iohannis nu se compara cu ceelalti pretendenti. Felicitari pentru Horia !

)))) corect nu se compara cu restul )) fara buletin in mana nu stie nici cum il cheama )))))))

Ion Popescu  •  13 Septembrie 2019, 13:20

Hai sa nu mai facem propaganda electorala psd-ista ! Iohannis nu se compara cu ceelalti pretendenti. Felicitari pentru Horia !

boierasul  •  12 Septembrie 2019, 19:56

probabil ca a trimis email-ul tot de la 8000m ))) nu trebuie uitat ca in primii trei ani Herr Shreck a dormit mai mult in avioane decat in patul lui )) O CATASTROFA de presedinte ca asta nu a mai avut Romania in toata istoria ei ))) Parca nici Emil Constantinescu nu a fost asa slab din toate punctele de vedere a sasul asta ))) Emil Constantinescu era capabil sa tina discursuri fara foaie in fata si vorbea coerent ))

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:55 Fotbal, Europa League

Porto - Leverkusen

Digi 3, Telekom 3, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Gent - AS Roma

Digi 4, Telekom 2, Look Sport 2
19:55 Fotbal, Europa League

Bașakșehir - Sporting Lisabona

Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Europa League

Sevilla - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League

Ajax - Getafe

Telekom 3, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Arsenal - Olympiakos

Digi 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League

Manchester United - FC Bruges

Digi 2, Telekom 4, Look Spor 3
22:00 Fotbal, Europa League

Inter - Ludogoreț

Digi 4, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×