SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

VIDEO Căzătură oribilă la sărituri cu schiurile! Thomas Morgenstern şi-a pierdut cunoştinţa: "Are traumatism cranian şi contuzie la plămîni"

foto: twitter
foto: twitter

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 10 ianuarie 2014 19:34

UPDATE / Medicii au dat primul verdict în cazul lui Morgenstern:

"El suferă de un traumatism cranian important şi de o contuzie la plămâni. Sportivul, care este conştient şi lucid, va rămîne la terapie intensivă în următoarele 72 de ore", a anunţat federaţia austriacă de schi (ÖSV).

Viaţa sportivului nu este în pericol, a declarat Josef Obrist, medicul care îl tratează, pentru agenţia APA.

****

Astăzi, în antrenamentele pentru o etapă de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile, disputată la Tauplitz, Austria, austriacul Thomas Morgenstern, 27 de ani, a suferit o căzătură oribilă.

Triplul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice a luat o pală de vînt şi s-a dezechilibrat în aer. Căzătura a fost atît de puternică încît schiurile s-au desprins instant în momentul impactului.

Sportivul şi-a pierdut cunoştinţa pentru puţine momente. Morgenstern a fost imediat spitalizat în Salzburg. Morgenstern a cîştigat şi de două ori Cupa Mondială şi o singură dată "Turneul celor 4 trambuline", fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi săritori cu schiurile din istoria sportului.

VIDEO cu căzătura lui Thomas Morgenstern

Sezonul acesta, Morgenstern a terminat al doilea în Turneul celor 4 trambuline, în spatele conaţionalului Thomas Diethart.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
vladutz13
vladutz13  •  11 Ianuarie 2014, 12:59

Imi pare asa de rau, e un baiat de aur. L-a luat vantul ca pe o frunza :(. Bine ca nu are viata in pericol si cred ca nici cariera...

lssah
lssah  •  11 Ianuarie 2014, 10:28
Postat de electivire pe 10 Ianuarie 2014, 23:32

Intai Titisee-Neustadt si apoi Kulm... pacat. Sper sa-si revina cat mai repede.

Da, doua cazaturi intr-o perioada atat de scurta... Parca e blestemat. Sa-i tinem pumnii sa isi revina cat mai repede. E un mare campion si merita sa fie prezent la Jocurile Olimpice de la Soci.

bengosss
bengosss  •  11 Ianuarie 2014, 06:35
Postat de valiii pe 10 Ianuarie 2014, 20:07

e bun frate omul ,mie chiar imi place cum comenteaza,se vede ca se pricepe si isi are cuvintele cu el

Daca nu vorbeste de "lumea Icarilor moderni" eu imi tai capul. Zici ca e disc stricat. Nu pot sa spun ca ma scoate din sarite dar nu are vocabular deloc.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează