SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO // Cine ar fi zis? Ivan Patzaichin, dezvăluiri incredibile: „Nu eram în stare să stau în canoe! Mă răsturnam imediat, făceam baie în martie”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2019 19:11

Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic, a fost prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, și a povestit cum și-a început cariera și ce dificultăți a avut.

„Eu, când am plecat din Deltă, am avut mereu în gând să ies campion! N-am plecat cu gândul să încerc sau să fac probe! Am plecat cu gândul să fiu campion! Trei consăteni de-ai mei au ieșit campioni mondiali: Serghei Covaliov, Vicol Calabiciov, Atanase Sciotnic. Au ieșit campioni mondiali în '77. Dacă ei au ieșit, eu de ce să nu ies? Eram din sat cu ei, vâsleam și eu. Am plecat cu gândul ăsta și m-am dus hotărât. Dar nu a fost așa de simplu. 

La început, nici nu puteam să stăpânesc canoea! După două săptămâni, nu eram în stare să stau în ea! Singurul care m-a sprijinit a fost Simion Marciuc, care era antrenor secund lângă Radu Huțan. Simion era ucrainean. S-a urcat cu mine în barcă și mi-a arătat cum să-mi țin echilibrul. Era campionul nostru olimpic de la Melbourne. Mi-a fost foarte greu! 

Să-ți ții echilibru, să vâslești pe o parte și să mergi drept e cel mai greu! Mă împingeam de la mal și mă răsturnam imediat. Nu era deloc plăcut în martie, să faci baie”, a povestit Ivan Patzaichin. 

Urmărește aici emisiunea integrală cu Ivan Patzaichin

Citește și:

Mila 70: Ivan Patzaichin împlinește azi 70 de ani » Povestea cu pagaia ruptă, cum a început toate competițiile cu un rateu și o carieră sportivă de predat în școli

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează