SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO // Cum a scăpat Ivan Patzaichin de tunsoarea obligatorie din perioada comunistă! + De ce n-a intrat în politică: „Îmi era jenă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2019 19:36

Ivan Patzaichin (70 de ani), fostul mare campion la caiac-canoe, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, și a vorbit despre cum a scăpat să nu fie tuns de comuniști înainte de Revoluție.

„Am avut mereu părul lung și aveam probleme înainte de Revoluție. În 1973, după Olimpiadă, m-au făcut ofițer și eram obligat să fiu membru de partid. Toți ofițerii erau obligați să fie membri de partid. În fiecare lună, Dinamo organiza o întâlnire și propunea noi membri. De fiecare dată mă propuneau pe mine! Dar eu nu voiam să mă tund! 

Și m-au făcut până la urmă în '78 în octombrie, fără să mă tund! Cineva din minister a zis: «Lăsați-l așa, că așa îl știe lumea!». Am și-acum acasă carnetul de partid. Unu îmi ajunge, al doilea nu-mi mai trebuie”, a declarat Patzaichin.

„Dacă promiteam, îmi era jenă să nu fac”

Fostul mare sportiv a explicat și motivele care l-au împins să nu intre în politică, deși ar fi avut posibilitatea.

„Pe mine nu m-a atras politica. Am considerat că în politică trebuie să promiți. Și trebuie să te ții de cuvânt. Eu dacă promiteam, mi-era jenă să nu fac. Nu puteam să dorm. Chiar dacă în Parlament se doarme! De fiecare dacă mi-a făcut plăcere să fac ce știu mai bine. Dacă știam să vâslesc eu asta făceam! Cu profesionalism. Și le-am arătat mereu sportivilor ce știam și ce-am reușit.

Așa că funcțiile nu m-au tentat! Mi-ar fi fost greu să stau într-un birou. Nu m-au tentat... În 1968 eu când am venit din pescar aveam 2.500 de lei. Când am venit și m-au făcut sergent major, mi-au dat 740 de lei! Dar banul n-a contat niciodată la mine. Eu am tras pentru performanță. N-am fost un om sărac, dar am știu să am grijă de bani”, a adăugat Ivan Patzaichin.

Urmărește aici emisiunea integrală cu Ivan Patzaichin

Citește și:

Mila 70: Ivan Patzaichin împlinește azi 70 de ani » Povestea cu pagaia ruptă, cum a început toate competițiile cu un rateu și o carieră sportivă de predat în școli

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează