SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE SCRIMĂ

VIDEO+FOTO Campionatele Mondiale de Scrimă » Ana Maria Popescu și Tiberiu Dolniceanu eliminați în optimi

Foto: Raed Krishan +13   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 18 iulie 2019 14:09

Ana Maria Popescu, 34 de ani, și Tiberiu Dolniceanu, 31 de ani, au evoluat azi la Campionatele Mondiale de Scrimă de la Budapesta, cea mai importantă competiție a acestui sezon. Ambii au fost eliminați în optimi.

  • Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt în Ungaria, la Budapesta, de unde transmit cele mai noi informații despre Campionatele Mondiale de Scrimă.

Ana Maria a intrat pe prima poziție pe grila de 64 la spadă și era una dintre marile favorite la câștigarea medaliei de aur. Românca s-a calificat până în optimi, unde a fost însă învinsă de Olena Kryvytska, 6-15. Amalia Tătăran a fost eliminată în primul tur, 12-15 cu Katherine Holmes (SUA).

7 medaliia câștigat Ana Maria la CM: două de aur (2010, 2011), una de argint (2015) și una de bronz (2013) la echipe și una de argint (2018) și două de bronz (2002, 2011) la individual

La sabie, Tiberiu Dolniceanu s-a oprit tot în faza optimilor, după o confruntare de foc cu neamțul Max Hartung, 13-15, care a revenit spectaculos pe final de confruntare. Tibi a condus cu 10-7, însă n-a putut bloca atacurile adversarului său în clipele decisive ale meciului. Iulian Teodosiu, Florin Zalomir și Alin Badea au fost eliminați în primul tur.

7 medaliia câștigat Tibi la CM: una de aur (2009), una de argint (2013) și două de bronz (2010, 2016) la echipe și trei medalii de bronz la individual (2013, 2014 și 2015). 

Ana Maria Popescu

Ce a spus Ana Maria Popescu după parcursul de la Mondiale:

„Mi-am făcut ziua grea singură. Nu e prea mult de zis când ești acolo lângă adversar. Anul trecut am învins-o la CM în aceeași fază, iar acum roată s-a întors”

„În 2018 am fost outsider și am luat medalie, acum am ieșit din concurs. La CM se întâmplă cele mai mari surprize. Mi-am făcut singură viața grea în privința calificării la JO

„A fost mai grijulie ca anul trecut, oricum nu-mi place stilul ei. I-a ieșit totul că la un moment dat aveam impresia că și-a luat pelerina de om invizibil”

„Anul trecut am venit plină de entuziasm, anul acesta poate m-am consumat prea mult în timpul sezonului”

Optimi: Ana Maria Popescu - Olena Kryvytska (Ucraina) 6-15

Ana Maria a fost eliminată în optimi, după un meci controlat de Kryvytska. Echilibrul s-a menținut până la 3-3. Din acel moment, spadasina noastră a mai obținut doar 3 tușe, fiind dominată de ucraineancă.

Turul II: Ana Maria Popescu - Xu Anqi (China) 13-12

Confruntare mult mai dificilă pentru sportiva noastră. A controlat prima parte a meciului, când s-a desprins la 4-1, însă chinezoaica a anulat diferența cu o serie spectaculoasă de tușe. Ana Maria conducea cu 11-8 cu 36 de secunde înainte de final, când Xu Anqi a avut din nou o revenire impresionantă, întorcând rezultatul în numai 20 de secunde! Ana Maria a reușit să egaleze înainte de expirarea timpului. A fost nevoie de prelungiri, unde românca a reușit tușa de aur după numai 13 secunde.

Turul I: Ana Maria Popescu - Lizzie Assis (Venezuela) 15-11

După un început echilibrat, Ana Maria s-a desprins rapid la 9-3. Sud-americanca a avut o revenire spectaculoasă și s-a apropiat la numai două puncte, 11-9 pentru Popescu. Ana s-a regrupat imediat și s-a desprins decisiv.

Tiberiu Dolniceanu

Optimi: Tiberiu Dolniceanu - Max Hartung (Germania) 13-15

Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat în optimi de neamțul Max Hartung. Tibi a condus ostilitățile în prima parte a meciului. A condus și cu 10-7, însă s-a văzut până la urmă egalat de Hartung. De la 12-12, neamțul a lovit decisiv și s-a impus cu 15-13.

Turul II: Tiberiu Dolniceanu - Enrico Beree (Italia) 15-13

Tiberiu Dolniceanu s-a calificat între primii 16 la CM de la Budapesta după ce a trecut de italianul Enrico Beree cu 15-13. 

Turul I: Tiberiu Dolniceanu - Khalil Thompson (SUA) 15-14

Sabrerul tricolor a avut un meci tensionat în primul tur. El l-a învins atunci pe americanul Khalil Thompson cu 15-14.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  18 Iulie 2019, 17:19

Din pacate nivelul scrimei noastre a scazut. Ana Maria e singura care a mai ramas in topul armei sale. Dolniceanu (fost si el nr.2) e acum pe 22. Sunt dezamagit de scorul cu care a fost invinsa Popescu, desi invingatoarea ei e bronzul ultimei editii. Nici la echipe nu stam prea grozav, fetele la spada sunt abia nr.13 mondial (deci e foarte posibil ca la Tokyo sa nu participe campioana olimpica en-titre) iar baietii de la sabie sunt pe 9 (aici mai speram). Din urma, doar sabia baietilor ofera sperante, cu George Dragomir, nr.4 mondial la juniori si echipa pe pozitia a 6-a. In rest, cel mai bun clasament individual la alta arma il are sabia fetelor, 41 (dar la floreta baieti cel mai bun junior al nostru e pe locul 163!), iar la echipa tot sabia fetelor, pe 13 (cu spada baietilor pe 54!!!). Pacat, scrima e o disciplina care ne-a obisnuit cu rezultate de exceptie.

neacaisa
neacaisa  •  18 Iulie 2019, 16:57

oricum, pe scurt, ana branza e una din sportivele cele mai mari ale Romaniei in activitate si vorbiti prostii. ar fi putut si ea sa abandoneze sportul asta la fel ca restul colegelor de echipa din anii trecuti ca sa nu mai aveti voi ce comenta aiurea pe site-uri.

neacaisa
neacaisa  •  18 Iulie 2019, 16:55

daca ati urmari vreun pic de scrima ati vedea ca ana are rezultate foarte bune sezonul asta (e numarul 2 mondial). din pacate, am vazut cate ceva din meciul de azi- prestatie foarte slaba. in ceea ce priveste restul echipei, sperante putine, suntem mult sub ce aveam acum 3 ani. dolniceanu a facut un meci foarte bun si in 16-imi si cu hartung, dar acesta e un sportiv world class, se va bate sigur la medalia de aur. oricum, mult peste asteptari ce a aratat, pt ca nu a avut rezultate grozave in acest sezon. cat priveste ce asteptam de la echipa de sabie baieti, la europene au luat un surprinzator loc 4, dar sansele la medalii la mondiale sunt mici.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează