ALTELE  ·  GREVĂ GENERALĂ

VIDEO+FOTO La negocieri cu Minciunescu! Angajații din sportul românesc au intrat în grevă generală » Ministrul Ioana Bran este în concediu

Articol de - Publicat miercuri, 08 august 2018 16:44

Angajații din blocurile sportive municipale au intrat în grevă generală pe termen nelimitat. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se întâmplă acest lucru!

Liderii sindicali au intrat la negocieri în jurul orei 15:30 și au plecat după o jumătate de oră, fără să ajungă la nici o înțelegere cu conducerea MTSLa discuții a venit secretarul general adjunct al MTS, Mădălina Minciunescu. Ministrul Ioana Bran este în concediu în această perioadă, deși greva era anunțată de 2 luni.

MTS susține într-un comunicat că doar 7% dintre angajații din tineret și sport sunt în grevă. GSP a vorbit cu liderul sindical din Cluj, Marius Oltean, care a declarat că nici unul dintre cei 41 de angajați ai Direcției Județene, cei 27 de angajați ai Clubului Municipal Sportiv și angajații Casei de Cultură nu au intrat la muncă azi și că este blocată activitatea în toate bazele din capitala Ardealului: Cluj Arena, Sala Sporturilor, sala de gimnastică și Hotel Sport.

"Sportivilor loturilor olimpice de judo nu le mai asigură masa, doar cazarea", a declarat Oltean.

"Greva va continua, nu s-a schimbat nimic", a spus președintele SNTS, Andy Nagy. 

venituri de 1.300 de lei

Antrenorii de copii și juniori, medicii, dar și personalul de suport, de la contabilii cluburilor sportive municipale până la șoferi și recepționerii hotelurilor sportive refuză să mai lucreze până nu le sunt rezolvate revendicările, cea mai importantă fiind venitul lunar de 1.300 de lei, cel mai mic de pe grila de salarizare.

Ce probleme au Sindicaliștii:

  • 70% dintre salarii sunt egalizate la un cuantum de 1.300 de lei net.
  • Angajaţii nu sunt încadraţi diferenţiat în funcţie de studii, funcţii, răspundere, vechime sau complexitatea muncii lor.
  • Nu se acordă sporul de vechime.
  • Nu este plătită munca în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi nici orele suplimentare.
  • Nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional.
  • Începând cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile.
  • Funcţiile specifice nu sunt încadrate corespunzător: medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, masor, şofer, recepţioner, cameriste, profesor–antrenor. Gestul total neașteptat făcut de prima și ultima soție a lui Cristi Borcea
Libertatea
Comentarii (10)
unico_biancorossi  •  09 August 2018, 09:37

Madam, ala n-o sa fabuleze in 50 de vieti atat cat mintiti voi in jenibilul vostru job de doi lei in cativa ani, pana va dau patronii un sut in msdos.

Pop Vasile  •  09 August 2018, 08:11

Domnisoara ministru este in concediu ..., la cules de prune . Care urmeaza sa fie transformate in palinca . Cu ce credeti ca se prezinta ea in fata lui DRAGNEA cind se intoarce la post ?!? Oricum , dupa cum bine spunea cineva in comentariu , cu ea sau fara ea e totuna . Este acolo doar sa dea la numar . Nu-i decit o alta MARIONETA a PSD-ului .

lenroc  •  09 August 2018, 01:11

nu mai faceți referire la ioana bran ca fiind ministru, corect este sa se spună că ea este datoria achitată de dragnea familiei acestei domnișoare. cu bran in concediu sau la minister e același lucru, postul ei putea fi ocupat cu aceleași rezultate și de un câine comunitar

Vezi toate comentariile (10 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1