SPORTURI  »  ALTELE  »  GOLF

VIDEO Tiger Woods a renăscut la 43 de ani » A câștigat Masters-ul de la Augusta și e aproape de o performanță fantastică

FOTO: Reuters +4   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2019 21:02

Tiger Woods (43 de ani) a câștigat pentru a cincea oară în carieră Masters-ul de la Augusta, primul turneu major după ce a suportat patru operații la spate.

Înainte de cea mai recentă intervenție chirurgicală „abia puteam să merg”, a povestit americanul. Copiii săi, Sam și Charlie, au văzut cu ochii lor cum golful îi cauza durere, aproape insuportabilă. Acum, după un triumf improbabil cu ceva vreme în urmă și, de aceea, cu atât mai frumos, pentru Tiger e ca și cum ar începe o nouă viață. În sport și în general.

Duminică, el s-a impus în prestigiosul Masters, având un final de concurs senzațional, și a îmbrăcat pentru a cincea oară în carieră sacoul verde oferit învingătorilor de la Augusta. Al 15-lea turneu major al său, pentru care a așteptat 11 ani.

2019 04 14t195902z 1697277956 hp1ef4e1jidzx rtrmadp 3 golf masters +5 FOTO

„Încă am mâini bune”

Prima dată s-a impus la Masters în 1997. „Tatăl meu a fost atunci alături de mine, iar acum sunt eu un tată cu doi copii lângă mine. E una dintre cele mai dificile victorii, mai ales după tot ce s-a petrecut în ultimii doi ani”, a spus el, citat de BBC.

Problemele la spate i-au complicat imens cariera. „Nu puteam să merg, nu puteam să stau întins, nu puteam face mai nimic. Apoi am făcut această ultimă intervenție care mi-a dat șansa să duc o viață normală. Brusc, am realizat că pot lovi din nou cu crosa de golf. Am simțit că pot lega piesele, corpul nu mai e la fel, dar încă am mâini bune”, a adăugat Woods, zâmbind. „Acum creez noi amintiri pentru copiii mei”.

Tiger, 43 de ani împliniți, în decembrie, se apropie de recordul de 18 turnee majore deținut de Jack Nicklaus. „Am simțit de multă vreme că va câștiga din nou. Așa că, vedeți, că face să tremur în ghete, oameni buni”, a declarat americanul în vârstă de 79 de ani. Căruia Woods îi spusese, la cina oficială a Masters-ului din 2017, că e „terminat” Adevărul e că nu. Încă nu. 

81 de turnee din PGA Tour are Woods în palmares, fiind al doilea din toate timpurile, și 41 în European Tour, al treilea all time

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează