SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP / ETAPA A 16-A / MARELE PREMIU AL AUSTRALIEI

VIDEO » Victorie colosală pentru Marquez în Australia! Rossi a prins podiumul și s-a bucurat ca un copil! Cursă dezastruoasă pentru Dovizioso

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 octombrie 2017 09:03

Pole-man-ul Marc Marquez (Honda Repsol) s-a impus în etapa a 16-a de MotoGP, după o cursă palpitantă și extrem de agresivă la Phillip Island, în Australia. Pe 2 s-a clasat Valentino Rossi (Yamaha) și pe 3 Maverick Vinales (Yamaha).

Victoria celui supranumit "Furnica" e cu atât mai importantă cu cât principalul
său contracandidat la titlul de campion mondial, Andrea Dovizioso (Ducati), s-a clasat pe poziția a 13-a. Sunt 33 de puncte acum între spaniol și italian, cu două etape înainte de finalul sezonului.

6 victoriia reușit Marc Marquez până acum în acest sezon

Campionul mondial en-titre avea până acum o singură victorie la Phillip Island, în 2015.

Cursa a fost una agresivă, cu 6-7 piloți luptând până aproape de final pentru podium (Marquez, Rossi, Vinales, Zarco, Miller, Iannone).

Debutantul la clasa regină Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) le-a dat mari bătăi de cap mai multor piloți: a fost la un pas să-l trântească pe Marquez după un contact chiar în primul tur.

Apoi, l-a jenat pe Rossi și a fost la un pas de o dublă căzătură cu Iannone (Team Suzuki Ecstar). De altfel, francezul a fost în lupta pentru un loc pe podium până în ultimul tur, când s-a văzut însă depășit de Maverick Vinales. Spaniolul nu mai prinsese un loc în primii 3 de la Silverstone, din etapa a 12-a.

Au fost depășiri electrizante între Marquez și Rossi, Vinales și Marquez, Zarco și Rossi, Iannone și Zarco într-un stil extrem de agresiv, așa cum nu prea s-a mai întâmplat în acest an.

La final, toți au recunoscut că a fost o cursă pe cinste și au savurat fiecare moment.  De altfel, Zarco și-a asigurat titlul "Debutantul anului": două clasări pe podium, două plecări din pole-position.

Jack Miller (EG 0,0 Marc VDS), care a avut un start de excepție, conducând în primul tur, a forțat cât a putut și a reușit să țină ritmul până spre final cu primii 5-6 piloți, dar în final s-a clasat pe 7.

Andrea Dovizioso, care era, înaintea acestei curse, la 11 puncte în spatele liderului mondial Marquez, a făcut o cursă pe care trebuie s-o uite rapid. A greșit și n-a mai putut reveni aproape de podium pentru a înteți lupta la titlu. S-a clasat pe 13 și e acum la 33 de puncte în spatele lui Marquez la general.

Maverick Vinales, clasat pe locul 3 în această etapă, a ieșit din cursa pentru titlu, fiind acum la 50 de puncte în spatele primului clasat, cu două etape înainte de final.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL AUSTRALIEIclasament australia

CLASAMENT GENERAL

clasament mondial

Marquez poate fi campion în Malaezia!

Marc Marquez e pe cale să devină din nou campion mondial. Are mai multe variante pentru a-și adjudeca titlul: să câștige în Malaezia, să termine pe doi sau să nu piardă mai mult de 7 puncte în fața lui Andrea Dovizioso.

Va fi o luptă interesantă la Sepang, ținând cont de faptul că Ducati se adaptează mai bine acestui circuit. 

Celelalte variante prin care "Furnica" poate deveni campion cu o etapă înainte de sfârșitul sezonului:

  • clasare pe 3 sau 4, iar Dovizioso să nu câștige
  • clasare 5 sau 6, iar Dovizioso să nu termine mai sus de 3
  • clasare pe 7,8, 9 sau 10, iar Dovizioso să se încheie mai sus de 4
  • clasare pe 11 sau 12, iar Dovizioso să nu termine mai sus de locul 5
  • clasare pe 13, iar Dovizioso să fie cel mult pe 6
  • clasare pe 14, iar Dovizioso să fie cel mult pe 7
  • clasare pe 15, iar Dovizioso cel mult pe 8
  • să nu puncteze, iar Dovizioso să termine cel mult pe 9

50 de punctemai sunt în joc, iar Marquez are 33 de puncte în fața lui Dovizios

Următoarea cursă, penultima a sezonului, e programată pe 29 octombrie, în Malaezia, pe Sepang International Circuit, și este transmisă în direct la Eurosport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close