SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC CANOE

Vîsleşte şi la Londra » Iosif Chirilă s-a calificat la Jocurile Olimpice la proba de canoe simplu 1.000 metri

Iosif Chirilă a terminat pe locul doi la concursul de calificare olimpică de la Poznan (Polonia)
Iosif Chirilă a terminat pe locul doi la concursul de calificare olimpică de la Poznan (Polonia)

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 17 mai 2012 20:48

Iosif Chirilă a obţinut biletul la Jocurile Olimpice de vară în proba de canoe simplu 1.000 metri.

Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu nu vor mai fi singurii canoşti români care vor lua startul în întrecerile olimpice de la Londra. Celor doi li s-a alăturat de ieri şi Iosif Chirilă, care a obţinut biletul pentru JO la concursul de calificare olimpică de la Poznan (Polonia).

Vicecampionul european legitimat la CSA Steaua s-a clasat pe locul doi în finala probei de canoe simplu 1.000 metri, fiind devansat de campionul european, germanul Sebastian Brendel. Chirilă mai este calificat la Poznan şi în finala probei de 200 m, dar, conform regulamentului, nu va mai concura şi în această probă.

În întrecerile de la kaiac, Roxana Borha s-a clasat doar pe locul 5 la K1 500 m şi a ratat calificarea la Olimpiadă.

România avea pînă joi zece sportivi calificaţi pentru concursul de kaiac-canoe de la JO 2012: echipajele de canoe 2 masculin (1.000 m), kaiac 4 (masculin, 1.000 m), kaiac 2 (masculin, 200 m) şi kaiac 2 (feminin, 500 m).

95 de sportivi români s-au calificat pînă în prezent la JO 2012, dintre care 12 sînt cu barem B (9 atleţi şi 3 înotători)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează