SPORTURI  »  ALTELE  »  INEDIT

Zbor liber » Un columbian a făcut un plonjon spectaculos din elicopter lîngă Statuia Libertăţii

Fotografia realizată prin multiplă expunere completează perfect săritura care își taie respirația
Fotografia realizată prin multiplă expunere completează perfect săritura care își taie respirația

Articol de - Publicat joi, 22 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 21 august 2013 18:50

Columbianul Orlando Duque a sărit dintr-un elicopter chiar lîngă Statuia Libertăţii din Manhattan.

Saltul săritorului în apă de origine columbiană a uimit oraşul care le-a văzut pe toate. Orlando Duque (38 de ani) a avut nevoie de un elicopter şi de curaj. S-a aruncat în apele Oceanului Atlantic chiar lîngă marele simbol new yorkez, de la o înălţime de 23 de metri.

"Este foarte emoţionant să execut o săritură în apă într-o locaţie atît de cunoscută şi cu atît de multă istorie în spate, precum Statuia Libertăţii. Este mai mult decît mi-aş fi imaginat vreodată", a spus Orlando Duque, care este campion mondial la sărituri în apă de la mare înălţime la recentele campionate de nataţie de la Barcelona.

Săritura inedită precede prezenţa lui Duque la etapa a cincea a circuitului Red Bull Cliff Diving World Series, care va avea loc pe 25 august la Boston. Acolo, cei mai buni săritori în apă se vor lansa de pe platforma de 27 de metri înălţime, cu 85 de kilometri la oră.

Duque practică cliff diving-ul de la 10 ani şi a cucerit 10 titluri mondiale la această disciplină. Este considerat cel mai bun săritor de la mare înălţime din lume.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dash.berlin
dash.berlin  •  22 August 2013, 11:31

omul nu are toate tiglele pe casa ...;))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează