SPORTURI  »  ALTELE  »  TRAGEDIE

Zburătorii prăbuşiţi » Doi practicanţi de sporturi extreme au fost găsiţi zdrobiţi de pămînt

Articol de - Publicat marti, 19 mai 2015 00:00

Corpurile lor au fost găsite în Parcul Yosemite din SUA. Costumul înaripat i-a trădat pe amîndoi.

Dean Potter, sportiv renumit pentru ascensiunile pe stînci cu mîinile goale şi pentru săriturile cu paraşuta, a decedat în cursul weekendului trecut, în timpul unei noi încercări de a străbate culmile în costumul cu aripi.

Nici Potter, 43 de ani, nici colegul său de săritură, Graham Hunt, 29 de ani, nu au supravieţuit saltului. În seara de sîmbătă, colegii de la sol au pierdut contactul cu ambii săritori, care se aruncaseră de la o înălţime de 2.300 de metri.

Sărea cu căţelul în spate

Peste noapte, echipele de salvare i-au căutat, dar nu i-au găsit. Duminică dimineaţă însă un elicopter le-a descoperit trupurile în Valea Yosemite. În niciunul dintre cele două cazuri nefericite, paraşuta auxiliară nu s-a deschis. În Parcul Naţional Yosemite această disciplină, BASE jumping-ul, este interzisă cu desăvîrşire.

Potter era celebru în lumea sportivilor "extremi" pentru căţărările sale solo, pentru mersul pe sîrmă deasupra celor mai înalte formaţiuni muntoase ale lumii şi pentru săriturile de la înălţime fără măsuri de siguranţă. Anul trecut, Dean Potter sărise în costumul înaripat, luîndu-şi cu el şi căţelul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează