SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Zi perfectă: Ana Maria Popescu s-a impus în Grand Prix-ul de la Budapesta

FOTO Augusto Bizzi
FOTO Augusto Bizzi

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2019 22:46

Ana Maria Popescu s-a impus în Grand Prix-ul de scrimă de la Budapesta.

Concursul de la Budapesta ocupă un loc special în cariera spadasinei din România. Aici a câștigat primul concurs din circuitul mondial, în 2006, recidivând apoi în 2014 și 2019.

Revenită pe planșă după o problemă la mâna stângă și după ce a sărit peste două etape din circuitul mondial, Ana Maria Popescu, 34 de ani, a reușit cel mai bun rezultat al sezonului 2018/2019, urcând pe cea mai înaltă treaptă la spadă, la Budapesta. La Tallinn și la Barcelona a ocupat poziția 34.

Ziua de ieri a Anei a început cu o victorie în fața rusoaicei Maria Obrazțova cu 15-11. Apoi a trecut de americana Katharine Holmes cu 15-12, de franțuzoaica Auriane Mallo 15-9 și de americana Kelley Hurley 14-13.

În duelul din "sferturi", Ana a revenit de la 1-6 și a câștigat după tușa de aur.

Aproape de ora 20:00, Popescu s-a întâlnit în semifinale cu unul dintre coșmarurile sale: Injeong Choi, o sud-coreeancă pe care nu o învinsese niciodată în cele patru întâlniri precedente.

La Budapesta a reușit să treacă de ea cu 13-11. În finală a dat peste stângacea Mi Young Kang, tot din Coreea de Sud, pe care a învins-o inteligent și rapid cu 15-7. O zi epuizantă, care s-a încheiat cu un zâmbet, o privire spre Cer și un sărut pe spadă.

7 victoriiîn concursurile de Grand Prix a adunat Ana Maria Popescu în carieră, la care se adaugă și alte nouă succese în etapele de Cupă Mondială

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează