SPORTURI  »  ALTELE  »  GUVERN

Ziua și propunerea! Marian Ionuţ Stroe, noul nume pentru Ministerul Tineretului și Sportului + Legătura politicianului cu fotbalul

Articol de GSP - Publicat joi, 24 octombrie 2019 14:35

Ludovic Orban, președintele PNL, vine cu o nouă propunere în ceea ce privește Ministerul Tineretului și Sportului. Astfel, după variantele Gabriel Toncean, care a refuzat, și Sorin Moldovan, fost consilier al Monicăi Ridzi, Marian Ionuț Stroe este numele apărut astăzi.

Stroe e deputat ales în Județul Dolj din partea Partidului Național Liberal. Membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, raportor OSCE la alegerile din Republica Moldova. 

Ionuț Marian Stroe (40 de ani) a terminat Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică în anul 2003. A obținut licența de Inginer IT. Între anii 2009 și 2013 a studiat Dreptul, iar în 2014 a obținut a doua diplomă de master în domeniul drepturilor omului. 

Acesta e membru PNL din 2001, fiind și președinte al PNL Craiova, după care în perioada 2015-2016 a fost purtător de cuvânt al PNL. 

Mai mult, Stroe are și un site pe care îl actualizează destul de des cu informații legate de ceea ce face în politică.

Fiul lui Stroe e portar la CS Universitatea Craiova

În calitatea sa de avocat, dar și de părinte, Stroe și-a apărat copilul, Călin Ionuț, 9 ani acum, în 2018, într-un caz contra Academiei de Fotbal Gică Popescu. Familia puștiului, legitimat azi la CS Universitatea Craiova, dorea să rezilieze contractul cu Academia.  

Viitorul posibil ministru al Tineretului și Sportului a obținut dezlegarea copilului de Academia fostului internațional, invocând art. 20 / RSTJF /2016 /alin. 4 , lit . b.: „Jucătorii în vârstă de până la 12 ani, care au fost legitimați prima dată la un club în urma cu mai puțin de un an, au dreptul să ceara (prin reprezentanții lor legali) încetarea legitimării la clubul respectiv și se pot legitima la un alt club în prima perioadă de transfer”. 

„Da, la noi a fost prima legitimare! Îmi dați o veste neașteptată că Ionuț Stroe va fi noul ministru. Copilul dânsului a venit la noi, la 7 ani. Era portar, dacă țin bine minte. Era prea crud, ca să vorbesc eu de calitățile celui mic”, a spus Paul Răducanu, manager la Academia de Fotbal Gică Popescu, pentru Libertatea

Lista cu miniștrii propuși de Orban

1. Prim-ministru - Ludovic Orban 
2. Viceprim-ministru Raluca Turcan 
3. Ministrul Finantelor Publice - Vasile-Florin Citu 
4. Ministrul Afacerilor Interne - Marcel Ion Vela 
5. Ministrul Afacerilor Externe - Bogdan Lucian Aurescu 
6. Ministrul Justitiei - Marian Catalin Predoiu 
7. Ministrul Apararii Nationale - Ionel Nicolae Ciuca 
8. Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri - Virgil-Daniel Popescu 
9. Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor - Lucian Nicolae Bode 
10. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Nechita-Adrian Oros 
11. Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor - Costel Alexe 
12. Ministrul Lucrarilor publice, Dezvoltarii si Administratiei - Ion Stefan 
13. Ministrul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Bolos 
14. Ministrul Sanatatii - Victor Sebastian Costache 
15. Ministrul Educatiei si Cercetarii - Cristina Monica Anisie 
16. Ministrul Culturii - Bogdan Gheorghiu 
17. Ministrul Tineretului si Sportului - Marian Ionut Stroe 
18. Ministrul Muncii si Protectiei Sociale - Victoria Violeta Alexandru

Vezi și:

Sorin Moldovan, deputatul PNL propus pentru Ministerul Sportului, a fost consilierul Monicăi Ridzi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
enigmaticul
enigmaticul  •  24 Octombrie 2019, 22:23

Cu cine să facă Guvernul, cu mandolină și stroțo-camila Raluca Turcan? Am scăpat de niște proști și am dat peste alții mai mari și mai flămânzi. Cum poți să fii atât de nerod să dai jos un guvern fară să ai alternative? Oricum , nu cred că va fi investit. De 30 ani ne conduc nu mai evrei, maghiari, sași și alți parveniți care, în decursul istoriei, ne-au umilit în propria țară(asta pentru cei care cunosc adevărata istorie a acestui neam). Măi oameni buni, oare acest popor chiar nu-și poate alege un conducător care simte și gândește românește, un conducător prin ale cărei vene să curgă sânge de român? Uitați-vă unde am ajuns, asta și din cauza indiferenței noastre. Țara aceasta este vândută străinilor, bucată cu bucată, suntem o colonie pentru cei din vest. Tot ”aurul verde” este vândut austriecilor. Ne-am vândut minele de aur străinilor, în loc să mai adăugăm ceva aur la rezerva națională. Petrolul din Marea Neagră estel extras de companiile americane(Exxon Mobil) că deh...noi nu avem tehnologie adecvată, deși am fost nr.1 mondial în producția de utilaj petrolier. Este șanșa noastră să ne deșteptăm și să facem ceva pentru această țară, implicit pentru noi, copiii nostri și generațiile ce vor urma. TREZIȚI-VĂ ALTFEL NE VOM PIERDE IDENTITATEA SAU MAI RĂU, VOM DISPARE, CA NAȚIUNE !!!

908074729289300
Radulescu Aurel  •  24 Octombrie 2019, 18:13

Singura legatura a lui Stroie cu sportul,este ca l-am vazut pe stadionul din Craiova,cand ii cara bagajele lui Mititelul.Asta e ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pierrecardin
pierrecardin  •  24 Octombrie 2019, 15:49

:)))))))))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează