SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ

Zoltan Kelemen calificat pentru programul liber, iar italienii sînt campioni la dans

Zoltan Kelemen f: Reuters
Zoltan Kelemen f: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 17 ianuarie 2014 14:48

După ce Zoltan Kelemen, reprezentantul ţării noastre la Europenele de patinaj artistic de la Budapesta, s-a calificat joi pentru programul liber al probei masculine, ziua de vineri este dedicată programului scurt al perechilor şi programului liber al probei feminine. TVR 1, TVR HD şi tvrplus.ro transmit în direct şi în exclusivitate competiţia din Ungaria, ultima verificare cu public înaintea balului olimpic de la Sochi. Comentariul este asigurat de Alina Alexoi, alături de fostul patinator Marius Negrea.

Vineri, 17 ianuarie, de la ora 15.00, TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit programul scurt al probei de perechi. De la 21.00, urmăriţi live programul liber al fetelor în Europenele de Patinaj Artistic de la Budapesta.

Spaniolul Javier Fernandez, campion european în 2013, şi-a adjudecat şi prima poziţie în programul scurt de la Budapesta. Tânărul de 22 de ani este primul reprezentant al al Spaniei la patinaj artistic care participă la o Olimpiadă, din 1956 încoace. În proba de joi, el a ales ca şi coloană sonoră a momentului său piesa „Satan Takes a Holiday”, a lui Larry Clinton. Fernandez a fost urmat în clasament de rusul Sergei Voronov şi de cehul Tomas Verner. Patinatorul român Zoltan Kelemen s-a clasat pe locul 14, obţinând un scor total de 68,32. Cei mai buni 24 concurenţi, din totalul de 35 care au participat la proba de joi, s-au calificat pentru programul liber, care va avea loc sâmbătă, 18 ianuarie.

În ceea ce priveşte probele de dans, se poate vorbi deja despre campioni europeni. Joi seară, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD s-au bucurat să urmărească programul liber la dans. Primele trei poziţii ale clasamentului nu s-au schimbat faţă de seara precedentă, astfel că italienii Anna Cappellini şi Luca Lanotte pleacă acasă medaliaţi cu aur. Cei doi fac echipă din 2005, iar la programul liber au patinat pe acordurile Uverturii „Bărbierului din Sevilla”, de Gioachino Rossini. Ruşii Elena Ilinykh şi Nikita Katsalapov au obţinut titlul de vicecampioni europeni la dans, iar cuplul britanic Penny Coomes - Nicholas Buckland a luat bronzul.

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează