SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

100 metri, categoria grea » Povestea celei mai rapide femei din Kiribati: a terminat pe ultimul loc în seria sa la Mondiale

Kabotaake Romeri, depăşită clar de adversarele ei din serii // Foto: Cristi Preda
Kabotaake Romeri, depăşită clar de adversarele ei din serii // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 13 august 2013 20:14

Kabotaake Romeri are 18 ani şi reprezintă statul Kiribati. Este cea mai rapidă femeie din ţara ei.

Pe 5 august, Kabotaake Romeri a împlinit 18 ani chiar în drum spre Rusia. Este jumătate din delegaţia ţării sale la Campionatele Mondiale de la Moscova.

Celălalt reprezentant al statului din Pacific este Tonana George, preşedintele federaţiei de atletism din Kiribati. Au ajuns cu emoţii la destinaţie, din cauza lipsei de sincronizare a vizelor necesare lungii călătorii.

A doua ediţie de CM
Prezenţa ei în seriile probei de 100 de metri a fost una surprinzătoare. Dimensiunile atletei din Oceania nu se potriveau cu cele ale celorlalte fete aliniate la start. Înălţimea şi numărul kilogramelor lui Romeri nu apar însă în nici o fişă a sportivei.

La Moscova, Kabotaake şi-a alergat distanţa în 13,39 secunde, încheind ultima din seria sa. Cu toate acestea, ea a realizat recordul personal al ţării sale.

Prin comparaţie, jamaicanca Shelly-Ann Fraser-Pryce a obţinut titlul mondial cu timpul de 10,71 secunde. Atleta din Kiribati mai luase parte şi la Mondialele din 2011, de la Daegu.

Kiribati, locul 10 la obezi
Republica Kiribati se află în Micronezia, în mijlocul Oceanului Pacific, fiind de fapt un arhipelag cu 21 de insule locuite. Capitala se numeşte Tarawa. Şi-a cîştigat independenţa în 1979, pînă atunci fiind sub dominaţie britanică.

Kiribati are 110.000 de locuitori, cît un cartier mic al Bucureştiului. În topul mondial al obezităţii, Kiribati se află pe locul 10. Primele şapte locuri în această ierarhie sînt ocupate de alte state pacifice.

12.513 kilometri reprezintă distanţa dintre Tarawa, Kiribati, şi Moscova, Rusia

73,6 la sută din populaţia statului Kiribati suferă de diverse grade de obezitate

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close