SPORTURI  »  ATLETISM  »  TRAGEDIE

Tragedie în lumea sportului » Un finalist la Jocurile Olimpice, asasinat în stradă!

Alex Quinonez
Foto: Imago
Alex Quinonez Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 12:51 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 13:30

Alex Quinonez (32 de ani), finalist la proba de 200 de metri la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, a fost ucis vineri în orașul-port Guayaquil.

Potrivit unor surse neoficiale, Quinonez și un prieten de-ai săi, Jojairo Arcalla, au fost împușcați de persoane necunoscute, în zona cunoscută sub numele de Colinas de la Florida, în Guayaquil. 

Rețelele de socializare din Ecuador s-au aprins cu vestea uciderii sportivului, care a avut loc în a patra zi a stării de urgență decretată de președintele țării, Guillermo Lasso, pentru a încerca să oprească creșterea criminalității, anunță Marca.

Vestea tragică a fost confirmată de Roberto Ibanez, președintele Federației de Atletism, într-un mesaj pe Twitter.

„Inima mea este total spulberată, nu găsesc cuvinte pentru a descrie golul pe care îl simt. Nu-mi vine să cred, până când vom continua să trăim atât de mult rău și nesiguranță. Odihnește-te în pace dragă Alex, o să-mi fie dor de tine toată viața”, a fost mesajul lui Ibanez.

În urmă cu puțin timp cel mai bun sprinter din istoria țării noastre a fost asasinat
- a fost și reacția ministrului Sportului

Quinonez nu a putut concura la actuala ediție a Jocurilor Olimpice

Atletul ecuadorian nu s-a aflat la Tokyo pentru Jocurile Olimpice de anul acesta în urma unei decizii a Comitetului Olimpic Internațional, care i-a suspendat participarea după ce nu s-a prezentat pentru un control antidoping de rutină.

Deși Quinonez a făcut apel la decizie, nu a primit un verdict pozitiv, astfel că sancțiunea a fost menținută și a fost absent de la Tokyo.

Cu recorduri de 10,09 secunde la 100 de metri și 19,87 la 200 de metri, Quinonez a fost cel mai bun ecuadorian din disciplină și a ajuns pe locul cinci în Diamond League în 2019, când a ajuns și pe locul trei la Campionatele Mondiale de atletism din acel an de la Doha.

Recordul său include o serie de trofee ca campion la jocurile panamericane, latino-americane, sud-americane și bolivariane , printre altele.

Citește alte știri de actualitate:

Ce spune Gigi Becali despre transferul lui Ronaldo Deaconu

„Dacă plouă sunteți nouă. Și ăia împărțiți în două” » Dinamo - Rapid, cele mai tari mesaje dintre galerii

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează