SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Ambiţii pe pistă » La Internaţionalele României vor lua startul peste 300 de sportivi din opt ţări

Marlene Ottey s-a întreţinut la conferinţa de presă de ieri cu o altă fostă atletă, Violeta Beclea // Foto: Cristi Preda
Marlene Ottey s-a întreţinut la conferinţa de presă de ieri cu o altă fostă atletă, Violeta Beclea // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 07 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 06 iunie 2013 21:19

Internaţionalele României redevin ceea ce au fost înainte de 1989. La ediţia din acest an vor lua startul peste 300 de sportivi din opt ţări.

Campionatele Internaţionale ale României vor bifa a 58-a ediţie. O competiţie mai mult decît matură, dar care în ultimuii zece ani a început să moară puţin cîte puţin. Numărul atleţilor a scăzut pîna la limita organizării unui concurs, iar anul trecut doar Republica Moldova şi-a mai trimis sportivi.

Însă pistele de pe stadionul Dinamo din Bucureşti (ora 18:00) vor fi azi mai aglomerate ca niciodată! "Ediţia din acest an a Internaţionalelor este cea mai animată de după 1989. Asta pentru că avem un număr de opt ţări reprezentate în competiţie şi din cei peste 300 de participanţi peste 50 vor fi străini", a anunţat ieri Ion Sandu, noul preşedinte al FRA, care speră ca, începînd cu ediţia de anul viitor sau cu cea din 2014, competiţia să poarte titulatura de Grand Prix.

"Asta obligă şi la premii în bani, lucru care se va întîmpla. Anul acesta avem invitaţi care au venit la liber, dar şi invitaţi pentru care am plătit ca să vină să concureze", a explicat oficialul.

Cea mai de seamă invitată este multipla medaliată olimpică Merlene Ottey, care a sosit ieri la Bucureşti. "Mă aflu pentru prima oară în România şi mă bucur că sînt aici. Cînd am fost invitată nu am stat pe gînduri", a spus aceasta. Născută în Jamaica, Ottey a devenit cetăţean sloven în 2002. Sprintera a concurat ultima oară pentru Slovenia anul trecut, la vîrsta de 52 de ani.

"Eu am venit în Slovenia în 1998 pentru că antrenorul meu era din Ljubljana. Dacă mi-aţi fi făcut atunci o propunere poate aş fi ales să concurez pentru România" ( Marlene Ottey)

"Cu 200.000 de euro se poate face şi la noi un Grand Prix cu nume sonore. Şi nu cred că este o sumă chiar atît de greu de obţinut" ( Monica Iagăr)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cfrclujole
cfrclujole  •  12 Iunie 2013, 16:50

bafta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează