SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Aur asteptat

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iulie 2007 00:00

Dupa Bianca Perie, Mirela Lavric, Ancuta Bobocel, pe scena atletismului romanesc a mai aparut o micuta campioana. Ieri, la Campionatele Europene pentru juniori de la Hengelo, Cristina Vasiloiu a cistigat titlul continental la 1.500 metri. Vasiloiu a terminat pe prima pozitie, cu timpul de 4:15,30, fiind urmata de britanica Stephanie Twell si de o alta romanca, Daniela Donisa.

In urma cu 5-6 ani, in lotul national al Romaniei se ducea o lupta apriga intre semifondiste pentru a putea alerga cursa de 1.500 m la Mondiale sau Europene. Violeta Beclea-Szekely, Gabriela Szabo si Elena Iagar erau cele care-si dadeau coate pentru a reprezenta Romania. Apoi si-a facut aparitia si Maria Cioncan, fiind si ultima alergatoare romanca medaliata la o competitie majora in proba de 1.500 m (bronz la JO Atena 2004). Cristina Vasiloiu si Daniela Donisa au implinit in martie 19 ani.

In memoriam
Primul dintre cele trei busturi care o reprezinta pe atleta Maria Cioncan (foto) a fost dezvelit ieri dimineata, la Hunedoara, la exact sase luni de la decesul sportivei, de primarul municipiului Hunedoara, Nicolae Schiau, si de presedintele Federatiei Romane de Atletism, Sorin Matei, care a venit la Hunedoara special pentru acest eveniment. La comemorarea sportivei medaliata cu bronz la Olimpiada de la Atena in proba de 1.500 de metri au participat aproximativ 200 de hunedoreni, oficialitati locale, numeroase personalitati sportive, printre care fostul antrenor al Mariei Cioncan, stefan Beregszaszy, dar si fostii ei colegi, Mihai Cunda si Bogdan Lungu. (Sami Tamas - Hunedoara)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează