SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIOANATELE MONDIALE INDOOR

Aventură pentru bronz: "Am stat 7 ore într-o mașină, am înfruntat viscolul"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 02 martie 2018 12:25

Britanica Laura Muir a urcat pe podium la Campionatele Mondiale de sală de la Birmingham după un drum de șapte ore cu taxiul  prin viscol și zăpadă.

Europa e sub asediul zăpezii și al viscolului de câteva zile, iar vremea de afară i-a încurcat planurile britanicei Laura Muir. Atleta urma să plece miercuri din Glasgow spre Birmingham, acolo unde joi au debutat Campionatele Mondiale Indoor.

Fenomenele meteorologice extreme au dus la anularea curselor aviatice, dar și a trenurilor care leagă cele două orașe pe care le despart 460 de kilometri.

"Au fost momente în care am crezut că nu voi mai ajunge", a spus ea. Laura urma să participe joi în cursa de 3000 de metri. Atunci federația britanică i-a venit în ajutor sugerându-i să ia un taxi. Unul care a întârziat două ore din cauza zăpezii.

"A fost o nebunie, nu se vedea mai nimic în fața noastră, parbrizul era înghețat", a povestit Laura după cursa care i-a adus bronzul mondial.

"La un moment dat șoferul a ieșit de pe autostrada M6 pentru că se ținea după o altă mașină, altfel nu aveai cum să înaintezi", a adăugat Andy Young antrenorul britanicei.

Muir a ajuns la Birmingham la 11 seara, iar a doua zi a concurat în proba de 3000 de metri, unde a reușit să cucerească prima medalie mondială a carierei. Ea a fost întrecută doar de Genzebe Dibaba din Etiopia și de Sifan Hassan din Olanda. Drumul dintre Glasgow și Birmingham a costat Federația Britanică de Atletism 1500 de lire.

"Nu aș putea fi mai fericită. Am stat șapte ore într-o mașină, am înfruntat viscolul, dar până la urmă am ajuns și am alergat cât de tare am putut. Sunt extrem de obosită dar această medalie înseamnă enorm pentru mine", a spus atleta în vârstă de 24 de ani.

În cursa de 3000 de metri de la Birmingham a alergat și Claudia Bobocea, care s-a clasat pe poziția a treisprezecea din paisprezece sportive care au luat startul. 

Laura Muir în cursa care i-a adus bronzul mondial FOTO Guliver/GettyImages
Atleta britanică înainte de a porni la drum din Glasgow

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
octavianus
octavianus  •  02 Martie 2018, 14:32

RESPECT LAURA !! acesta este spirtul si acesta este materialul din care este facut un campion....vad tot felul de discutii ca terenul era nu stiu cum, ca auuu ce m-am julit.....looooseri....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează