SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Cad pe capete! Încă un sportiv român calificat la Olimpiadă a fost prins dopat! "Acum am primit decizia"

FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2016 14:39

Maratonistul Nicolae Soare, calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv cu meldonium, anunță Agerpres.

Sursa citată notează că informația a fost oferită de secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu.

"Am primit acum de la ANAD (Agenția Naționala Anti-Doping) o adresă în care suntem informați că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium.

Nu am reținut exact la ce concurs, dar aproape că nici nu e important. Din păcate, iată că poziția COSR, toleranță zero față de sportivii dopați, este corectă", a spus Dobrescu conform Agerpres.

În ultimele luni mai mulți sportivi români de la atletism și kaiac-canoe au fost depistați pozitiv cu meldonium și hormoni de creștere.

Leonid Carp (canoe simplu și canoe dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de kaiac 4, format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă, sunt sportivii care au fost depistați pozitiv în aprilie la meldonium, în timp ce Liviu Dumitrescu (canoe dublu) a fost pozitiv la hormoni de creștere. La atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric sunt cazurile pozitive la meldonium. Lor li se adaugă și Lucian Bute.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  24 Iunie 2016, 22:48
Postat de Florean Andrei pe 24 Iunie 2016, 18:48

Pe vremea comuniştilor era o ruşine să fii dopat, acum, COSR anunţă, cică, toleranţă zero. Staţi bă liniştiţi că există foruri internaţionale care elimină de la olimpiadă pe dopaţii ăştia. COSR, poţi să te desfiinţezi !

Ai auzit de ..Marita Koch ? Stii că deține cele mai vechi recorduri in atletism : record mondial la 400 m si european la 200 m din 1985 ?! Poti sa crezi ca in proba de 400 m, le-a lasat pe celelalte concurente la ...50 metri in urma cu exceptia uneia la 10 m ??!!! RDG și URSS, au revolutionat dopajul in anii 80-90 !!!!

harison
harison  •  24 Iunie 2016, 21:15

Daca s-ar face controalele cu adevarat,astea pot sa desfiinteze olimpiade si toate sporturi***.Garantat 100%.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelbananau
cornelbananau  •  24 Iunie 2016, 18:02

Si Daniela Stanciu inaltimista calificata la JO a fost prinsa dopata cu Meldonium

Vezi toate comentariile (29)
Comentează