ATLETISM  ·  REPORTAJ

Carol Șanta, românul care adună medalii pentru Kenya » Poveste fabuloasă din inima Africii

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 11:21

Carol Șanta, un antrenor român de atletism care de opt ani locuiește în Kenya, a fost vizitat de o echipă Libertatea chiar la Iten, un orășel din munții din vestul Kenyei. 

Lui Șanta i se mai spune “Ambulance man”, cum îi zice familia kenyană, fiindcă merge cu mașina lui albă ca o salvare pe dealuri și la final adună atleții obosiți, după antrenamente grele.  

Kenyenii îi mai zic „coach Santa”, cu „s”, ca în „Santa Claus” (Moș Crăciun). De Crăciun primește multe telefoane de „La mulți ani”. Și e, de multe ori, și Moș Crăciun. Își ajută atleții și cu bani, cu haine, mâncare. 

Șanta a adunat multe medalii la campionate europene și mondiale cu atleții lui. Îi lipsește o medalie olimpică. La ea se gândește când își începe fiecare zi la 6 dimineața, pe dealurile Itenului, cu cronometrul în mână.  

Citește întreaga poveste a antrenorului român din inima Africii pe Libertatea!S-a spus că soția tinerică stă cu el pentru bani. Duckadam recunoaște acum de ce a divorțat de fosta după 27 de ani
Libertatea
Comentarii (1)
maccsero  •  16 Noiembrie 2019, 13:11

Drăguț, dar cam umblă vorba că în Kenya e paradisul dopingului. Pilulele se vând pe stradă, direct din traistă, cu pumnul sau cu păhărelul, ca bomboanele agricole. Atenție, GSP, să nu lăudați pe cine nu trebuie...

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
Botoșani - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Granada
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Alaves
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1