SPORTURI  »  ATLETISM  »  TRIPLUSALT

Cel mai bun atlet român al momentului, Marian Oprea, împlineşte azi 29 de ani: “Nu simt nici o diferenţă”

“Struțul” și
groapa cu nisip
Foto: Cristi Preda
“Struțul” și groapa cu nisip Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 05 iunie 2011 18:59

Piteşteanul a participat în week-end-ul trecut la Internaţionalele României, unde s-a impus în proba sa

Marian Oprea zîmbeşte iar. Scăpat de accidentările care l-au chinuit timp de doi ani, cel mai bun atlet român al momentului trăieşte intens fiecare săritură.

Vineri seară, venit în ţară pentru Campionatele Internaţionale ale României, desfăşurate la Constanţa, Struţu’ a terminat din nou în frunte. Performanţa, doar 16,64 metri, nu a impresionat, dar succesul i-a dat din nou motive de bucurie. "Este bine că încă mai cîştig, indiferent de cît sar. Nu sînt mulţumit, dar nici dezamăgit, pentru că nu aveam în plan să fac vreo săritură deosebită. Tot cam atît am sărit şi la Roma, iar în acest an am trecut o singură dată de 17 metri, la Izmir. Au fost trei concursuri într-o perioadă scurtă de timp, mă simt un pic obosit şi nu văd ce rost are să mă agit şi să risc o accidentare. Adevărul este că, în acest moment, nu sînt pregătit pentru un rezultat peste medie", a explicat Oprea, care are o ţintă clară: Campionatele Mondiale de la Daegu (Coreea de Sud), în perioada 27 august - 4 septembrie.

"Am făcut deja baremul de calificare, care nu avea cum să-mi facă probleme. Am învăţat că este important să faci cel mai bun rezultat la competiţiile majore. Mai sînt două luni pînă la Mondiale şi sînt relaxat. Nici pînă acum nu am fost stresat, dar mă ajută mult faptul că am scăpat de accidentări", a mărturisit Oprea.

Borna 29
Plin de încredere, Struţu’ pare să fi redevenit puştiul care în urmă cu şapte ani uimea lumea atletismului cu o medalie de argint cucerită la Jocurile Olimpice de la Atena. O singură diferenţă, azi împlineşte 29 de ani. "Am trăit multe experienţe şi îmi aduc aminte de multe lucruri, dar nu simt nici o diferenţă. Anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Londra, voi avea 30 de ani, vîrsta perfectă pentru performanţă în cazul atleţilor din probele tehnice", a spus Oprea, care nu are prea mult timp pentru a sărbători. La sfîrşitul acestei săptămîni va merge la New York, pentru o nouă etapă din circuitul Diamond League.


"Mă bucur că am cîştigat la Constanţa, cu cîteva zile înainte să împlinesc 29 de ani. Orice medalie este un cadou"

"S-a dovedit că am luat o decizie bună cînd am ales să mă pregătesc în Grecia. Sînt condiţii mai bune de antrenament şi este mai cald"

Marian Oprea
Născut pe 6 iunie 1982
Cele mai bune performanţe:
- argint la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena
- bronz la Campionatele Mondiale din 2005, de la Helsinki
- argint la Campionatele Europene din 2010, de la Barcelona
- argint la Campionatele Europene din 2002, în sală, de la Viena
- bronz la Campionatele Europene din 2006, de la Goteborg
- bronz la Campionatele Europene din 2011, în sală, de la Paris
Cel mai bun rezultat: 17,81m - în aer liber, 17,74 - în sală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
tudyinlove
tudyinlove  •  08 Iunie 2011, 13:48

La multi ani! Multa sanatate iti doresc. Pacat ca nu ai lasat saritura aceea din sala de la 23 sa ti aduca recordul mondial.

fita
fita  •  06 Iunie 2011, 09:16

La muilti ani !!! si longevitate sportiva, felicitari pentru tine si antrenoarea ta Doina, sunteti deosebiti si speciali in sportul atletismul romanesc...

edy7809
edy7809  •  06 Iunie 2011, 08:24

da..da..da felicitari!!! bine ca pt ca nimicuri ca in fotbalul romanesc se scrie pe prima pagina si rezultate muncite din greu care ar trebui apreciate sunt puse undeva in umbra. Brao Marian!!! Felicitari si LA MAI MULTE!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează