SPORTURI  »  ATLETISM  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Tragedie în sportul italian: un fost campion european a fost răpus de coronavirus

Donato Sabia
Donato Sabia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 13:34

Italianul Donato Sabia, campion european în sală în proba de 800 de metri la Goteborg în 1984, a decedat, ieri, la vârsta de 56 de ani din cauza COVID-19.

Născut la Potenza, în sudul Italiei, atletul avea în palmares al treilea timp național pe 800 de metri și a fost de două ori finalist în aceeași probă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles și Seul. 

Tatăl atletului își pierduse viața acum câteva săptămâni tot după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV-2. „E o tragedie într-o altă tragedie. Donato a fost un sportiv extraordinar, dar sufletul său era incredibil, nu-i puteai dori decât bine", a spus Alfio Giomi, președintele onorific al Federației Italiene de Atletism. 

17.127 de deceses-au înregistrat până acum în Italia din cauza COVID-19

Citește alte știri despre noul coronavirus:

Franța bifează un record tragic: 1427 de morți din cauza noului coronavirus într-o singură zi. Dezastru în căminele de bătrâni

Primul deces în România al unui cadru medical din cauza coronavirusului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1999381456760935
Ciolomic Florin Calin  •  08 Aprilie 2020, 16:54

Ne spune cineva unde era Donato in timp ce tatal sau era bolnav? Era cumva la capataiul lui?....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează