SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM / CAMPIONATUL MONDIAL

Cu capul în nisip » Marian Oprea nu a prins finala la triplusalt

Marian Oprea
Marian Oprea

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2011 21:02

Marian Oprea, poreclit "Struţul", cea mai mare speranţă a României la o medalie mondială, nu a reuşit să prindă finala de la triplusalt


Chinuit de accidentări, de naveta dintre clinicile de recuperare şi groapa cu nisip, Marian Oprea nu a mai fost în ultimul timp starul care cîştiga argintul la Jocurile Olimpice de la Atena sau bronzul la Mondialul din 2005, de la Helsinki.

Ieri, în calificările Campionatului Mondial de la Daegu (Coreea de Sud), Marian Oprea a avut două încercări reuşite. Performanţele realizate însă, 16,61 metri şi 16, 19 metri, au fost cu mult sub baremul de 17,10 metri, stabilit pentru calificarea în finală. Marian a fost primul sub linie, ultimul calificat, ucraineanul Sheryf El-Sheryf reuşind o săritură de 16,81 metri.

Marian Oprea poate participa însă la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, el realizîndu-şi baremul de participare după ce a sărit anul acesta, în sală, la un concurs în Franţa, la Paris, 17,62 metri.

Perie, în finală
Bianca Perie a prins, în schimb, finala probei de aruncare a ciocanului la Mondiale. Fosta campioană a lumii, la juniori, a reuşit al 11-lea rezultat din calificări, trimiţînd ciocanul la 69,66 metri. Este pentru prima dată cînd Bianca se califică într-o finală de Campionat Mondial duă ce acum doi ani, la Berlin, s-a clasat doar pe poziţia a 19-a. Finala la aruncarea ciocanului va avea loc duminică, de la ora 12:15, ora României.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează