SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOLIU ÎN SPORT

Doborât de bacterii » Nae Mărășescu s-a stins din viață după o luptă de 15 luni cu piocianicul și klebsiella

Foto: Arhiva GSP
Foto: Arhiva GSP

Articol de - Publicat luni, 08 august 2016 00:00

Nae Mărășescu s-a stins ieri dimineață, la 9:45, după o luptă de un an și trei luni cu piocianicul și klebsiella.

Fost mare antrenor al atletismului românesc și secretar general al COSR, Nae Mărășescu s-a stins la o zi și jumătate după începutul Jocurilor Olimpice de la Rio. Avea 78 de ani.

Omul care a lansat atleți și atlete precum Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru și Sorin Matei a pierdut o luptă lungă cu bacteriile intraspitalicești. În cazul său, klebsiella și piocianic.

Așa cum Gazeta scrisese încă de luna trecută, Mărășescu fusese internat în mai 2015 pentru o operație la genunchi. La două zile după intervenția suferită la Spitalul Municipal, a contractat cele două bacterii, care i-au fost fatale.

I se pregătea un nou tratament

S-a stins ieri, la ora 9:45 dimineața. "Tocmai mergeam spre el, voiam să îi fac o vizită. Aveam niște remedii homeopate, la el se extinseseră problemele la plămâni și avea nevoie de acest nou tratament. M-a sunat însă nașul meu și mi-a spus să nu mai merg. Să mă întorc acasă", spune soția, Mihaela Mărășescu. Și ea fostă atletă, elevă a lui Nae.

"Ne cunoșteam de 30 de ani. E mult, e puțin?!".

Mihaela Mărășescu plânge. Nimeni nu răspunde la întrebare.

Făcuse septicemie

După operație, "a început să facă infecții repetate din cauza a două bacterii intraspitaliceşti, klebsiella şi piocianic, sursa infecției fiind proteza de la genunchi", povesteau surse medicale pentru Gazetă și tolo.ro luna trecută.

Apoi, la un an de la intervenție, a ajuns în stare critică, în septicemie, la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", unde a fost stabilizat. Ultimele luni le-a petrecut în secția de terapie intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni.

Înmormântarea va fi la Bellu

Deși nu se știe cu exactitate data la care va fi înhumat, soția lui Nae Mărășescu spune că, probabil, ceremonia funerară va avea loc miercuri, la cimitirul Bellu. "Până atunci, vrem să îl depunem, pentru câteva ore, și la federația de atletism. A fost viața lui. După aceea, va fi adus la capela cimitirului".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1429283900726653
Niculae Blaga  •  08 August 2016, 10:26

MARE ANTRENOR MARE PERSONALITATE !!! OARE E SISTEMUL MEDICAL "CRIMINAL ? SE PARE CA DA !!!

spinoza
spinoza  •  08 August 2016, 10:06

Multumim sistemului sanitar romanesc, multumim Dan Condrea si Hexi Pharma, multumim medicilor umili si hulpavi, care presteaza in policlinici private si-i doare in pingica de ce se intampla in cele de stat! Am ajuns in secolul 21 sa murim ca cainii, dintr-o taietura de cutit de bucatarie! PS Baietii destepti se opereaza in Vest.

chromophobia
chromophobia  •  08 August 2016, 09:12

Face statul asta ceva cu spitalele astea?Sa le dea foc,sa faca altele.Sau au bani pt catedrala de sute de milioane de €?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează