SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Dupa ea, potopul!

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iulie 2007 00:00

Dupa aurul mondial, Bianca Perie a cucerit ieri si aurul european la juniori. Apoi a venit furtuna

Bianca Perie si-a indeplinit norma pe 2007. Dupa ce saptamina trecuta a cistigat al 3-lea titlu consecutiv de campioana mondiala la juniori I la aruncarea ciocanului, romanca a cucerit ieri si aurul Europenelor de juniori II (17-18 ani), care au debutat la Hengelo (Olanda). Perie a reusit o aruncare de 64,35 metri din a 3-a incercare, ea fiind urmata in clasament de Katerina Safrankova (Ceh, 62,95 m) si de belarusa Natalia saiunova (62,73 m). Dupa finala de la ciocan, concursul a fost de citeva ori intrerupt din cauza furtunilor violente ce au traversat Hengelo.

"Este minunat sa cistigi, dar faptul ca am concurat de dimineata, la ora 10:00, a fost o problema pentru mine, pentru ca nu sint obisnuita cu ore asa de matinale", a declarat imediat dupa concurs Bianca.

Perie a asteptat cu nerabdare aceste intreceri, desi veneau la citeva zile dupa cele de la Ostrava. "Aici voi intilni adversare mai puternice, ceea ce va face concursul mai interesant", a declarat atleta inainte sa plece din tara. La CM de saptamina trecuta, ea a cistigat cu lejeritate aurul, urmatoarea sportiva clasata aruncind ciocanul cu 8 metri mai slab. Acesta este si marea dezamagire a sportivei din Romania, care nu prea are combatante puternice la categoria ei de virsta nici in tara, nici in lume. "Nu mi-e frica sa concurez cu senioare, desi sint constienta ca arunca mai bine decit mine, dar numai aici voi avea o motivatie, o ambitie care ma va ajuta sa cresc", crede Perie.

Menghia out!
Doua dintre cele trei sportive din Romania inscrise in calificarile de la saritura in inaltime au reusit ieri sa prinda finala. Estera Petre si Georgiana Zarcan s-au calificat in ultimul act al probei, cu sarituri de 1,80 m, in timp ce Lorena Menghia nu (1,74 m). Anamaria Greceanu a terminat pe locul 4 (47:51,40) cursa de 10.000 metri mars, in timp ce in concursul masculin, Ciprian Suhanea a incheiat pe locul 7 (30:50,12).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează