SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Eroine

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iulie 2007 00:00

Bianca Perie si Mirela Lavric sint cele mai noi campioane mondiale ale atletismului nostru. Putini juniori au reusit insa si la seniori. Mondialele pentru juniori II de la Ostrava i-au rezervat Romaniei doua titluri supreme. Bianca Perie continua sa domine proba de aruncare a ciocanului, iar Mirela Lavric promite sa reinnoade o traditie intrerupta in alergarile de semifond. Ambele sportive au revenit in tara, insa doar pentru a pleca la o alta competitie: Campionatele Europene de juniori de la Hengelo (19-22 iulie).

Perie detine deja in palmares trei titluri ale lumii, doua la juniori II si unul la juniori. Atleta in virsta de 17 ani simte insa ca nu mai are rival la categoria ei de virsta. "Ma asteptam sa cistig in Cehia, dar, din pacate, nu am avut cu cine sa ma lupt", a spus ea ieri. "Am vrut sa reusesc si un nou record, insa competitia nu m-a stimulat. La Europenele din Olanda o sa fie concurenta mai mare si sper sa-mi iasa acolo". Bianca s-a saturat de competitiile de juniori si vrea sa-si incerce puterile la seniori. Trebuie sa astepte insa pina la anul, cind va ajunge la majorat. "stiu ca nu-mi va fi usor cu cei mari, dar voi avea o motivatie in plus. Nu ma sperie trecerea la seniori, sint dispusa la sacrificii si imi doresc sa fiu sanatoasa pentru ca eu fac atletism din placere, nu e nevoie sa trag de mine", a incheiat ea.
Lavric a adus victoria la 800 de metri, o proba pe care romancele o dominau in anii '80. "A fost greu, dar a iesit bine", a marturisit atleta in virsta de doar 16 ani.

De-a lungul anilor, Romania a cucerit 16 titluri mondiale la juniori si 6 la juniori II. Dintre toti sportivii laureati, doar 4 au facut cariera si la seniori: Alina Astafei, Gabriela Szabo, Ionela Tirlea si Marian Oprea.

"Am vrut foarte mult sa cistig titlul mondial si cred ca aceasta dorinta, indirjirea mea si felul in care am luptat m-au dus pe prima treapta a podiumului"

Mirela Lavric

S-a reprofilat
Un caz de mare promisiune care s-a pierdut pe drum este cel al lui Cristine Spataru (foto). Sportiva din Constanta a reusit, situatie unica pentru Romania, sa cistige doua titluri mondiale la aceeasi editie a CM de juniori II, Sherbrooke 2003, la lungime si triplusalt. Imediat, ea a fost desemnata drept urmasa a celor care au stralucit in aceste probe, Anisoara Cusmir, Vali Ionescu, respectiv Rodica Mateescu. O serie de accidentari serioase a oprit insa progresul Cristinei si, pina la urma, a obligat-o sa renunte definitiv la atletism. Pentru a nu iesi total din sport, Spataru s-a decis recent sa se reprofileze, trecind la bob.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează