SPORTURI  »  ATLETISM  »  CUPA CONTINENTALĂ

Europa a cîştigat Cupa Continentală! Marian Oprea, învingător la triplusalt!

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2010 00:00

Europa s-a impus în prima ediţie a Cupei Continentale de atletism, competiţie care s-a desfăşurat la Split (Croaţia).

 

La acest concurs au participat patru echipe reprezentînd cele 5 continente care s-au întrecut pentru  supremaţia în atletismul mondial. În echipa Europei au fost selecţionaţi şi doi români, vicecampioni europeni: Nicoleta Grasu (disc) şi Marian Oprea ( triplusalt).

Marian Oprea a contribuit la succesul europenilor, după ce s-a impus în proba de triplusalt. Vicecampionul european al probei a reuşit o săritură de 17,29 m, din ultima încercare, reuşind să-i depăşească pe cubanezul Alexis Copello (17,25 m), în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat britanicul Philips Idowu (17,24 m). Nicoleta Grasu s-a pe locul şase, cu performanţa de 59.69 m, aruncare reuşită din ultima încercare.

"A fost o competiţie strînsă. Am fost al treilea înaintea ultimei încercări, am vrut să sar cît mai bine şi, din fericire, a fost suficient pentru a cîştiga", a declarat Marian Oprea.

Sportivii europeni au acumulat un total de 429 de puncte, după cele două zile de concurs, reuşind să depăşească Statele Unite ale Americii (419,5 puncte), Africa (292 puncte) şi iar Asia/Pacific (286,5 puncte). 

Cupa Continentală este competiţia care se desfăşoară în continuarea Cupei Mondiale, reuniune ce s-a desfăşurat pe parcursul a zece ediţii, între 1977 şi 2006.

foto:iaaf.org

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
azcan
azcan  •  06 Septembrie 2010, 13:40

Multe felicitari si multa sanatate lu Marian Oprea.Merita toata stima noastra pentru frumoasa revenire: vicecampion european si acum aurul.

atletul
atletul  •  06 Septembrie 2010, 10:47

Cele 5 echipe au devenit la sfirsitjul articolului 4, asa cum este corect. Felicitari lui Marian Oprea pentru o performanta cu adevarat mare !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează