SPORTURI  »  ATLETISM  »  INTERVIU

EXCLUSIV "FRA era un sanctuar, iar acum este o cocină" » Celebrul antrenor Zolt Gyongyossy explică motivele decăderii atletismului românesc

Articol de GSP - Publicat luni, 28 septembrie 2015 09:56

Atletismul din România trece prin cea mai neagră perioadă a sa, după ce la CM de la Beijing doar un sportiv, Marian Oprea, a prins o finală.

Într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Zolt Gyongyossy, explică motivele decăderii atletismului românesc. Gyongyossy a candidat pentru președinția Federației Române de Atletism, alături de Gabriela Szabo, dar a pierdut în fața lui Ion Sandu.

"Era de așteptat să se ajungă aici. Eu cred că atletismul pierde enorm pentru că nu știe să gestioneze trecerea sportivului de la juniorat și tineret spre seniorat, spre marea elită. În timp ce pe plan mondial apăreau concursuri mondiale la tineret și la juniori, la noi în țară atleții nu au unde să concureze. Atletismul românesc a fost devorat de propria performanță. Nu a reușit să își pregătească viitorul.

Eu sufăr pentru că știu multe și nu pot ajuta. Pe nimeni nu interesează. Nu am mai intrat în sediul Federației din 2013. Pentru mine era un sanctuar. Acum e o cocină.

Nu sînt deloc dur. Se petrec acolo lucruri care-ţi ridică părul în cap. Primesc fotografii, primesc telefoane şi ştiu ce spun", a spus Gyongyossy pentru Gazeta Sporturilor.

Citește în ediția Gazetei Sporturilor sau în varianta digitală interviul de două pagini cu celebrul antrenor și află cînd a început decăderea atletismului românesc și ce îl deranjează la modul în care este condusă Federația.

Alte subiecte exclusiv print:

» Autorul fazei cu care a uluit la naționala de tineret spune că idolul lui e Claudiu Răducanu: "Îmi plăcea Steaua de la începutul anilor 2000"

» Se întîmplă în Liga a 2-a: "Ne dau salarii de Liga 1, plătite la zi"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1499454267019252
Mihai Pascu  •  28 Septembrie 2015, 16:41

Nu doresc sa fac referire la cei din FRA,poate doresc progresul atletismului,insa afirmatia Dlui Zoly Ghionghiosi "Eu sufar ca stiu multe si nu pot ajuta.Pe nimeni nu intereseaza".Si eu ma intreb,de ce atata dezbinare,trufie si egoism,cand ar trebui sa fim altruisti si uniti aceluiasi scop.De a pune in valoare marile talente care continua sa se risipeasca.Iar noi cei cativa antrenori,cu performante,care am mai ramas in tara,suntem marginalizati si umiliti.Unii chiar formand si acum campioni pe maidane,fara salariu,conditii si sustinere.Pacat!

986379311381755
Lengyel Adrian  •  28 Septembrie 2015, 11:43

Sandu Ion a facut praf tot pe ce a pus mana din sportul aradean asa ca nu e de mirare ca face acelasi lucru la federatia de atletism!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează