SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

Firfirică fără frică » Premieră pentru atletismul românesc: medalie de aur în proba masculină de aruncarea discului

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2015 00:00

Prin performanţa realizată la Campionatele Europene de tineret, sportivul de doar 19 de ani a adus României primul ei titlu de campioană la disc într-o competiţie internaţională

În proba de aruncare a discului, atletismul românesc deţine un palmares interesant. Toate medaliile, fie ele olimpice, mondiale sau europene, aparţin fetelor. Lista e deschisă de Lia Manoliu şi Argentina Menis şi completată de Florenţa Crăciunescu, Daniela Costian şi Nicoleta Grasu. Se pare că băieţii nu au reuşit să descopere combinaţia ideală dintre forţa brută şi tehnică!

Pînă vineri seară, cînd, la Europenele de tineret de la Tallinn, Alin Alexandru Firfirică a cucerit titlul de campion continental, cu un rezultat de 60,64 metri, după ce s-a instalat în frunte încă de la a doua încercare. Medalia de argint a revenit polonezului Wojciech Praczyk (58,96 m), iar bronzul a intrat în posesia croatului Filip Mihaljevic (58,05 m).

Cel mai tînăr concurent din finală, încă junior, Alin Alexandru Firfirică a confirmat pentru prima oară în carieră la nivel internațional, dar performanţa sa nu poate fi rezumată doar la atît. Vîlceanul, legitimat la Dinamo, se poate lăuda şi cu o premieră pentru atletismul românesc: primul titlu, prima medalie în proba masculină la disc. A mai existat o scînteie "tricoloră" în 2010, cînd Andrei Gag a cucerit argintul la Mondialele de juniori, dar de atunci nu a mai urmat nimic.

Aur şi la 400 m

S-a cîntat imnul României şi ieri, după ce Bianca Răzor a cucerit titlul european la 400 m, realizînd, cu timpul de 51,31 secunde, un nou record al campionatelor continentale. După ce şi Elena Panţuroiu a urcat pe podium la Tallinn şi a cucerit argintul european la triplusalt (14,13 m), palmaresul delegaţiei României se poate îmbogăţi azi, cînd este programată finala feminină la lungime, în care a prins un loc şi Alina Rotaru. Românca a reuşit ieri o săritură de 6,73 metri, cu 23 de centimetri peste baremul de 6,50 m şi cel mai bun rezultat al ei în acest sezon.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
bakunin
bakunin  •  13 Iulie 2015, 00:15

***, baiatul asta e legitimat la Steaua, nu la mizeriile din groapa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează