ATLETISM  ·  CLUJ

FOTO Au distrus pista! Cluj Arena arată ca după bombardament în urma festivalului muzical Untold » UPDATE // Reacția reprezentanților Untold

FOTO: facebook.com/RadioRomaniaCluj +8 FOTO
FOTO: facebook.com/RadioRomaniaCluj

Articol de — Joi, 16 August 2018

Cluj Arena, cel mai bun stadion de atletism de România, cu dotări la nivel internațional, arată ca după bombardament în urma festivalului muzical Untold.

UPDATE 17:00 

Reprezentanții UNTOLD au precizat pentru Radio România Cluj că tribunele care se văd în fotografii au fost demontate, pe durata festivalului, și împreună cu gazonul, vor fi refăcute, până vineri, 17 august, înaintea partidei de fotbal dintre ”U”Cluj și ACS Energeticianul. În ceea ce privește pista de atletism, aceasta va fi refăcută până în luna octombrie, conform contractului semnat în acest sens.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cea mai modernă pistă de atletism din România, cea de pe Cluj Arena, a fost practic distrusă după cele patru zile în care stadionul a găzduit festivalul muzical Untold. Pentru că organizatorii nu au protejat cum se cuvine pista, aceasta a suferit mari stricăciuni. Din loc în loc sunt găuri ca după un bombardament!

În această primăvară, Cluj Arena a găzduit Campionatele Internaționale ale României.

Florin Florea, președintele FR Atletism, s-a declarat foarte îngrijorat când a văzut starea arenei din Ardeal. "Îmi pare rău să văd asta! Cluj Arena era cea mai modernă arenă pentru atletism din România. În 2019, noi chiar am început să facem documentația pentru a găzdui doi competiții internaționale de anvergură, la Cluj-Napoca: Campionatul Balcanic de seniori, dar și Campionatele Internaționale ale României, care vor avea rangul de un Grand Prix Clasic, vor fi introduse în calendarul European Athletics. Avem nevoie însă de un contract semnat cu autoritățile clujene, vom trimite o scrisoare să vedem dacă sunt de acord cu acest lucru", a declarat Florea.

Primăria Cluj e administrator

Cluj Arena se află în administrarea Primăriei Cluj, cea care acum va trebui să suporte cheltuielile de reparații ale pistei. "O pistă de atletism dacă e folosită corect, dacă este întreținută, 10 ani nu are nevoie de reparații. La cum arată acum, trebuie schimbată în porțiunile în care are găuri. Este exact ca o autostradă, dacă se face mentenanță cum trebuie, atunci ține mai mult", a mai adăugat Florin Florea.Andreea Antonescu a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrată. Incredibil ce au descoperit polițiștii când au ajuns la apartament

Libertatea

Comentarii (8)

Simona Inscrieri Comenzi Avon  •  17 August 2018, 13:12

Se menționează undeva și încasările pe care le-a avut Clujul și clujenii de pe urma acestui festival?

Marian Andrei  •  16 August 2018, 16:36

va dati seama daca era salam ce iesea acolo ... rupea norma:))))))

maxp  •  16 August 2018, 15:29

Asta este, s-a stricat, e normal ca dupa un asemenea festival sa ramana cate o paguba in urma. Banuiesc ca s-au strans o groaza de bani cu organizarea festivalului, ar trebui sa o repare rapid si fara probleme. As pune accentul pe "rapid", ca totusi cred ca sunt atleti ce se antreneaza pe-acolo.

Vezi toate comentariile (8)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
18:00 Baschet, FIBA Euro 2021

România - Spania

Digi 3
19:55 Fotbal, Europa League

CFR Cluj - Sevilla

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League

FC Bruges - Man. United

Digi 2, Telekom 3
19:55 Fotbal, Europa League

Ludogoreț - Inter

Digi 3, Telekom 2, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Getafe - Ajax

Digi 4, Telekom 4
22:00 Fotbal, Europa League

Olympiakos - Arsenal

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Rangers - Braga

Digi 3, Telekom 4
22:00 Fotbal, Europa League

Roma - Gent

Digi 4, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1