SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Fulger în ploaie » Oraşul nu contează, condiţiile meteo nu-l deranjează. Bolt învinge şi la Moscova

Bolt a trecut primul linia de final
Bolt a trecut primul linia de final

Articol de - Publicat luni, 12 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 11 august 2013 22:08

Usain Bolt a cîştigat aseară, la Moscova, al şaselea titlu mondial, impunîndu-se în proba sa favorită, cea de 100 de metri.

Cel mai rapid om din lume, jamaicanul Usain Bolt, a mai arătat încă o dată aseară, la Campionatul Mondial de la Moscova, că nu are, deocamdată, rival.

Lightning Bolt a apărut jovial la startul cursei de 100 de metri, a bătut cuba cu toţi adversarii, schimbînd chiar cîteva cuvinte cu vecinul său de culoar, americanul Justin Gatlin.

Apoi, cînd toate camerele de luat vederi şi aparatele foto erau aţintite asupra sa, a mimat că deschide o umbrelă ca să se apere de ploaia care tocmai începuse să cadă deasupra stadionului Lujniki.

În bloc-start, pe culoarul 6, Bolt nu a avut un timp de reacţie foarte bun. S-a gîndit probabil că acum doi ani, la Daegu, în Coreea de Sud, tocmai a pierdut medalia de aur după ce a furat startul. Lîngă el, americanul Gatlin, deşi a avut acelaşi timp de reacţie, a ţîşnit ca din puşcă.

E cunoscut însă că Usain nu pleacă niciodată bine. Pe a doua jumătate a cursei a dat drumul picioarelor, a iuţit ritmul şi a trecut primul linia de sosire în 9,77 secunde. Departe de recordul mondial doborît de el acum patru ani, la Berlin, dar de ajuns ca să termine detaşat pe primul loc.

Gatlin a sosit al doilea, în 9,85, pe cînd pe trei a trecut linia de sosire un alt jamaican, Nesta Carter, în 9,95 secunde.

6 titluri mondiale şi tot atîtea olimpice a adunat Bolt în carieră. Dintre acestea, patru sînt la 100 de metri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adishaq
adishaq  •  12 August 2013, 02:08

din poza reiese ca ar fi pe culoarul 5. am zis ca poate e poza veche, dar am gasit si filmul cu cursa si... a plecat de pe culoarul 5, dar avea pe sort numarul 6.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează