SPORTURI  »  ATLETISM  »  COSR

Gabriela Szabo și-a lansat programul de candidatură pentru șefia COSR! Ce planuri are fosta medaliată olimpică

Articol de GSP - Publicat luni, 17 octombrie 2016 11:47

Fosta atletă Gabriela Szabo, care a ocupat și funcția de ministru al Tineretului și Sportului, candidează pentru a fi președinte al COSR.

Gabriela Szabo și-a lansat astăzi programul de candidatură pentru președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român, după ce săptămâna trecută și-⁠a depus dosarul de înscriere.

"Sportul românesc merită toată dedicarea mea și mi-am propus să aduc o schimbare în bine tuturor sporturilor din România, a fiecărui sportiv și antrenor în parte. Sportul trebuie să devină prioritate națională, alături de educație și sănătate. Susțin includerea lui în proiectul de țară"  Gabriela Szabo

Printre obiectivele Gabriele Szabo se numără:

  • Dezvoltarea unui master-plan alături de Guvernul României, pentru asigurarea coordonării procesului de modernizare a facilităţilor sportive la nivel naţional

  • Stimularea inițiativelor locale de dezvoltare a bazelor sportive moderne, care să atragă tinerii spre sport și să încurajeze practicarea sistematică a sportului

  • Abordarea modelului finlandez de educație sportivă pre-școlară – educație fizică obligatorie în grădinițe

  • Încurajarea tuturor inițiativelor private de susținere a sportului de performanță și îmbunătățirea Codului Fiscal pentru a stimula donațiile, sponsorizările și promovarea proiectelor sportive

Alegere pentru șefia COSR vor avea loc pe 15 noiembrie. Și Mihai Covaliu, președinte al Federației de Scrimă, va candida. Acesta propune o echipă din care să facă parte și George Boroi, care urmează să fie secretar general.

Comunicatul integral al Gabrielei Szabo:

"Gabriela Szabo își lansează astăzi, 17 octombrie a.c., Programul de candidatură pentru Președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român, după ce săptămâna trecută și-a depus dosarul de înscriere și și-a anunțat intenția de a candida pentru conducerea acestei organizații.

Prin Programul său, numit “Excelenţa garantează viitorul”, fostul ministru al Tineretului și Sportului își propune să aducă o contribuție semnificativă în peisajul sportului românesc, alături de o doză puternică de inovație și modernitate, obiectivul său final fiind redobândirea excelenței. “Misiunea mea e să lucrez, cu toate forțele, în următorul mandat, pentru a readuce, alături de atâția sportivi talentați, aurul bine meritat pentru România. Este o poziție extrem de importantă pentru prezentul și viitorul generațiilor de sportivi români și îmi asum toată responsabilitea pentru a o reprezenta și a conduce COSR înspre podiumurile de premiere ale lumii”, declară fosta atletă olimpică. Programul este disponibil online, pe pagina de Facebook a Gabrielei Szabo.

Abordarea campioanei mondiale și olimpice este fundamentată pe un model piramidal, format din patru nivele: (1) dezvoltarea infrastructurii sportive, care stimulează practicarea sportului la nivel de masă, (2) creșterea interesului față de sportul de masă, susținând o cultură a sportului și generând o bază de selecție, (3) încurajarea sportivilor către înalta performanță și, în cele din urmă, (4) cultivarea excelenței în sport, unul dintre rolurile esențiale ale COSR.

“Sportul românesc merită toată dedicarea mea și mi-am propus să aduc o schimbare în bine tuturor sporturilor din România, a fiecărui sportiv și antrenor în parte. Sportul trebuie să devină prioritate națională, alături de educație și sănătate. Susțin includerea lui în proiectul de țară”, potrivit Gabrielei Szabo.

Gabriela Szabo și-a depus candidatura pentru Președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român la finalul săptămânii trecute, în data de 14 octombrie. Campioana mondială și olimpică și-a dobândit recunoașterea și aprecierea de-a lungul timpului prin performanța și contactele internaționale alimentate cu profesionalism, dar și a experienței manageriale dobândite până în prezent, începând cu Federația Română de Atletism și terminând cu funcția de Ministru al Tineretului și Sportului. Fostă campioană mondială lucrează, în prezent, pentru cea mai mare companie de resurse umane la nivel național și internațional" 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
tegean
tegean  •  17 Octombrie 2016, 15:10

O mare campioană. În ce privește funcțiile trecute și viitoare, mereu lasă impresia că e un personaj (titrat) de fațadă în mâinile celor care vor să dicteze prin interpuși care să nu le facă surprize-valuri. Sper să mă înșel. Având în vedere momentul (dezastrul) sportului românesc, dacă nu ești pregătit pt. lupta de gherilă cu jungla politică, legislativă , cu oameni și interese de tot felul, pt. sacrificiu (energie, timp,nervi, sănătate etc.), pt. f. posibile CONSECINȚE neplăcute, mai bine să nu te bagi, oricât de bine ai fi plasat și oricât de bine ar da galoanele acestei funcții.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  17 Octombrie 2016, 13:13

Ai fost ministrul Tineretului si Sportului si avem un regres în sport de 10 ani ! Lasă osanalele , apucă-te de muncă dacă vrei să fii apreciată ! In loc să antrenati toate vreți numai să conduceti ! Lipă, Puica, Melinte, Beclea samd....

lecram55
lecram55  •  17 Octombrie 2016, 12:32

Fără supărare, a fost Ministru al Sportului și nu s-a văzut nici o realizare ....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează