SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOLIU ÎN SPORT

I-a cedat inima » Iolanda Balaş-Soter a suferit opt preinfarcte unul după altul

Anul acesta, pe 12 decembrie, Iolanda Balaş ar fi împlinit 80 de ani
Anul acesta, pe 12 decembrie, Iolanda Balaş ar fi împlinit 80 de ani

Articol de - Publicat sambata, 12 martie 2016 00:00

Ieri, la puţine minute după ora 15:00, inima celei mai mari atlete pe care a avut-o România a încetat să mai bată.

Iolanda Balaş-Soter s-a stins din viaţă pe patul de spital în timp ce medicii au încercat în zadar să-i echilibreze cordul care suferise opt preinfarcte în decurs de câteva ore.

Preşedinta de onoare a Federaţiei Române de Atletism se afla internată la Spitalul Elias din Bucureşti de o săptămână, dar devenise un pacient frecvent al specialiştilor de aici. Din cauza stării precare de sănătate, Iolanda Balaş a fost mai mult internată decât acasă în ultimele luni.

În urmă cu două săptămâni, ea a ajuns la spital din cauza unor probleme digestive, a fost externată, dar a revenit la spital după doar două zile.

Dubla campioană olimpică a fost diagnosticată în urmă cu mai mulţi ani cu diabet tip II, dar cel care i-a pricinuit multă durere a fost piciorul drept, la care a suportat cea mai mare uzură în timpul carierei sportive.

"Anul trecut, Iolanda Balaş a suferit o operaţie la picior şi i-a fost amputat un deget", a mărturisit un apropiat al fostei atlete.

Va fi înmormântată luni

Trupul neînsufleţit al Iolandei Balaş-Soter va fi depus azi, în jurul prînzului, la sediul Federaţiei Române de Atletism, unde familia, colegii şi prietenii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Doru Balaş-Soter, fiul fostei mari atlete a anunţat că înmormântarea va avea loc luni, la ora 12:00, la cimitirul Ghencea Militar, în cavoul familiei unde se odihneşte şi tatăl său, Ioan Soter, fostul soţ şi antrenor al Iolandei.

"Sunt foarte tulburat de această veste. Doamna Iolanda Balaș Soter reprezintă un simbol al excelenței și al dedicării în sport, deschizătoare de drumuri pentru toţi sportivii prin performanțele obținute. Sportul românesc suferă o pierdere enormă"
Alexandru Dedu, preşedinte FRH

"Am pierdut o sportivă etalon a olimpismului românesc, însă mă încăpățânez să cred că nu am pierdut-o complet. Iolanda Balaș va rămâne atletul dedicat depășirii propriilor standarde. Iolanda Balaș a fost o sportivă completă, o doamnă rafinată și un manager performant. Dumnezeu să o odihnească în pace!''
Alin Petrache, preşedinte COSR

''Mi-e inima grea de vestea pe care am aflat-o. S-a stins din viață marea campioana Iolanda Balaș Soter! Am pierdut un om extraordinar, de o căldură și o bunătate impresionante! Dumnezeu să te odihnească, Ioli!''
Elisabeta Lipă, ministru TS

"Absolut toți am izbucnit în plâns în momentul în care am aflat trista veste.Transmit sincere condoleanțe familiei"
Ion Sandu, președintele FRA

''Dacă am ajuns să lucrez în atletism și în sportul românesc i s-a datorat doamnei Ioli. A fost un om extrem de elegant și echilibrat. E o zi tristă pentru mine și mă uit că și cerul o plânge pe doamna Ioli, care a fost mentorul meu"
Gabriela Szabo, fostă atletă

Citește și:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
shark_34
shark_34  •  12 Martie 2016, 16:18

Dumnezeu sa o odihneasca...

vyyllyy
vyyllyy  •  12 Martie 2016, 11:26

Rip :(.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează