SPORTURI  »  ATLETISM  »  MARATON

Imagine dezolantă la Maratonul de la Beijing » Au alergat cu masca pe figură!

Pentru a rezista, mai mulţi atleţi au purtat la Beijing măşti pe chip. Întrecerea s-a desfăşurat în ciuda indicaţiilor experţilor în poluare
Pentru a rezista, mai mulţi atleţi au purtat la Beijing măşti pe chip. Întrecerea s-a desfăşurat în ciuda indicaţiilor experţilor în poluare

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:19

Participanţii la maratonul internaţional de la Beijing au fost nevoiţi să-şi acopere gura şi nasul din cauza poluării.

Ca şi cum un maraton nu este o încercare destul de grea pentru alergători, smogul din capitala chineză a făcut întrecerea de duminică, de la Beijing, şi mai dificilă. Din cei 30.000 de concurenţi, aproape jumătate au alergat 42 de kilometri cu masca pe faţă.

Mulţi dintre cei care nu şi-au luat aceasă măsură de precauţie au abandonat, pentru că nu puteau să respire. "Un maraton ar trebui să fie un semn de viaţă sănătoasă, nu un pericol pentru plămîni", a spus Chen Xiaohui, un alergătir care a preferat să nu încheie cursa. Modelele de măşti purtate au acoperit toată gama - de la măşti medicale la măşti de gaze.

Indicele de calitate a aerului ajunsese duminică la Beijing la 360. Valoarea de 300 este considerată deja foarte periculoasă şi riscantă pentru sănătate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close