SPORTURI  »  ATLETISM  »  POST-MORTEM

Iolanda Balaș-Soter a fost decorată post-mortem de președintele Iohannis

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2016 12:25

Președintele Klaus Iohannis a decorat-o post-mortem pe fosta campioană olimpică la atletism, Iolanda Balaș-Soter, care a decedat vineri, la vârsta de 79 de ani.

"În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului de performanță, contribuind, pe această cale, la afirmarea pe plan internațional a școlii românești de atletism, precum și la promovarea valorilor olimpice în rândul tinerelor generații de campioni, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național «Steaua României» în grad de Mare Ofițer Iolandei Balaș-Soter, multiplă campioană olimpică", se arată în comunicatul publicat pe site-ul Administrației prezidențiale.

Sportiva a fost prima campioană olimpică a României, a stabilit 14 recorduri mondiale și a reușit în carieră o serie de 105 concursuri consecutive câștigate, stabilind o performanță unică în lume. De-a lungul carierei, a mai cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene, 1958 și 1962, și una de argint, în 1954.

Între 1988 și 2005, Iolanda Balaș, a fost președinte al Federației Române de Atletism. 

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (2)
809341019103721
Vlase Ion  •  13 Martie 2016, 16:05

Dar cand era in viata numeni nu sa gandit ca aceasta DOAMNA era regina atletismului ROMANESC, atunci trebuia decorata, acum bunul DUMNEZEU sai odihneasca sufletul ei mare .Mormologul acesta care se spune ca este presedintele tarii noastre nu s-a gandit sa o decore4ze cabd doamna era inca vie. Se stia ca era grav bolnava!!!!!!!! Ori individul nu stie alceva decat sa-si plimbe cojocarita prin cele tari streina. RUSINE, mare RUSINE, noi cei care ne-am nascut mai de demult ne mandream cu doamna Iolanda pt. ca era un reper al sportului nostru. Acum , dupa noi potopul, cat se poate sa furam mai mult.

tegean
tegean  •  13 Martie 2016, 15:00

Sper ca se vor trage oarece invataminte dupa acest trist eveniment : moartea unei mari campioane. Sper sa nu se mai astepte moartea celor care au facut ceva pt. Romania - pt. romani, pt. a li se recunoaste meritele- pt. a firecompensati (fie si prin decoratii). Sa nu uitam de ei pana cand ei sunt in viata, indiferent ce varsta ar avea, chiar daca ramane loc mai putin pt. alte personaje ,,tinute in viata,, : Becali, Udrea, Ponta, Salam si (s.a.) celelalte mari modele pt. romani aflate in prim plan.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează