SPORTURI  »  ATLETISM  »  RETRAGERE

Ionela Tîrlea: “Din cauza durerilor am renunţat la atletism”

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2009 00:00

Atleta Ionela Tîrlea, legitimată la cluburile Dunărea Călăraşi şi Dinamo, a renunţat la activitatea sportivă. Un nume de referinţă al atletismului românesc la cei 33 de ani pe care i-a împlinit în februarie, vâlceanca are o carte de vizită impresionantă: campioană mondiă la Maebashi, medaliată cu aur la Europenele de la Munchen şi vicecampioană olimpică la Atena. După mai multe intervenţii chirurgicale, Ionela a decis să renunţe la visul său.

"Cum se apropiau Mondialele în aer liber, mă măcinau accdentările. Din cauza sportului, aveam uzură la tendoanele ahiliene. Am suportat trei intervenţii chirurgicale însă cea mai gravă problemă am avut-o la ligamentele maleole, după ce am căzut la un antrenament. Am fost nevoită să stau 6 luni pe bară, iar o lună am stat în gips din cauza operaţiei", spune Tîrlea.

Nu a vrut să renunţe aşa uşor. Luptătoare din fire, a strâns din dinţi şi a mai făcut câţiva paşi la Olimpiada de anul trecut de la Beijing. Pentru ea aceasta a fost ultima competiţie la care a mai participat. “Din cauza durerilor de la călcâi, am cedat. Am făcut toate tratamentele de pe pământ şi nu am reuşit să scap de dureri. Nu aveam cum să continui şi nici să mă antrenez. A fost o decizie grea pentru mine să renunţ, dar asta este. Trebuia să vină odată şi acest moment. Nu voi mai reveni asupra deciziei. Cred că voi rămâne în continuare la Dinamo. Deocamdată nu ştiu ce voi face”, a mai afirmat Ionela Tîrlea pentru GSP.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
 •  12 Mai 2009, 15:29

Succes in continuare,si multumim pt ce ai facut pana acum.

 •  12 Mai 2009, 15:27

MULTUMIRII SI RESPECT PENTRU CE ATI FACUT PENTRU SPORTUL ROMANESC SI PENTRU CLUBUL DINAMO .SA FITI SANATOASA SI MULT NOROC IN CEIA CA VA-TI PROPUS SA FACETI DE AICI INCOLO .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează