ATLETISM  ·  CORONAVIRUS

Maratonul Bostonului, amânat din cauza coronavirusului! Este pentru prima dată în 114 ani când se întâmplă asta + celelalte maratoanele afectate

sursă foto: twitter @ bostonmarathon
sursă foto: twitter @ bostonmarathon

Vineri, 13 Martie, 18:16

Maratonul de la Boston a fost reprogramat, pentru prima dată în istoria sa de 114 ani. Cursa va avea loc pe 14 septembrie în loc de 20 aprilie, de teama extinderii noului virus COVID-19.

Anunțul a fost făcut de Asociația Boston Athletic și liderii politici din Massachusetts vineri, la Primăria Boston. Maratonul ar fi avut loc, în mod normal, pe 20 aprilie.

Peste 30.000 de oameni participă la maraton în fiecare an. Maratonul din 1996 a stabilit un record mondial ca cel mai mare maraton al lumii, cu 38.708 oameni înregistrați, 36.748 participanți și 35.868 oameni care au trecut linia de sosire.

108 cazuride coronavirus s-au înregistrat până acum în Massachusetts

Dintre persoanele depistate pozitiv cu coronavirus, 82 au participat recent la o conferință în Boston. Guvernatorul Charlie Baker a declarat stare de urgență miercuri după-amiaza. 

Mai multe curse, afectate de coronavirus

  • Maratonul de la Tokyo de la 1 martie ar fi trebuit să se desfășoare cu mai mult de 38.000 de alergători, însă a avut loc cu doar 200 de sportivi de elită. Spectatorii au fost rugați să rămână acasă, iar pentru porțiuni lungi ale rutei, atleții au alergat pe străzi goale.
  • Maratonul de la Londra ar trebui să aibă loc pe 26 aprilie și ar putea fi următoarea cursă majoră anulată sau amânată. 
  • Maratonul de la Roma, care este cel mai mare maraton din Italia, a fost programat pentru 29 martie înainte de a fi anulat.
  • Maratonul de la Paris a fost mutat de pe 5 aprilie pe 18 octombrie.

Vezi și:Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1